lördag 25 maj 2024

Pensionären Laine Tihane tränar för att må bra

Läs också

Hallå där Laine Tihane, 71 år, från Hallunda. Pensionären tränar nästan varje dag. Denna regniga måndagseftermiddag är det dags igen, som vanligt på Brunna IP tillsammans med sin seniorträningsgrupp.

Laine Tihane, 71 år, är fortsatt nöjd över sin seniorträning

Varför tränar du här i dag?

– Jag är här för att det är viktigt att hålla igång. Jag trodde faktiskt att vädret skulle göra så att jag var själv. Det är helt fantastiskt att så många kom. Vi är ju inte en sådan stor grupp så det är roligt att nästan alla är här.

Vad är det bästa med träningen?

– Man känner sig mycket piggare, och man blir mer rörlig. Innan jag började här var jag stel, men nu kan jag göra mycket mer saker hemma, och då känner jag att jag får nytta av det.

Hur ofta tränar du?

– Jag brukar träna nästan varje dag. Bland annat har jag ett gymkort på Fitness 24/7 där jag tränar kanske två gånger i veckan. Jag har räknat att i snitt går jag 7 km per dag. Nu väntar jag på att det ska bli cykelsäsong, för då brukar jag cykla väldigt mycket. 

Vad betyder den här träningen för dig?

– Välmående. En annan sak med träningen är att den skjuter upp den här nedförsbacken när man blir äldre. Om man sätter igång när man är 80 år, då tror jag att det är svårare.

Hur hittade du den här träningsgruppen?

– Jag hittade den på Korpens hemsida. Kommunen hade gett pengar till Korpen för att ordna aktiviteter för människor som känner sig lite ensamma, och då bildades denna träningsgrupp. Eftersom mina anhöriga är på annan ort, är det väldigt bra att kunna göra saker med andra pensionärer.

Rekommenderar du denna seniorträning?

– Absolut, vi har en jättebra tränare. Hon är så uppmuntrande i alla lägen.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami