torsdag 30 maj 2024

Provträna med Tullinges innebandydamer

Läs också
  • FBI Tullinge laddar för en ny säsong. Foto: Ugo Arxet

Innebandysäsongen må vara över men för FBI Tullinge dam ligger nästa säsong bara runt hörnet. Tisdagen 19 april mellan 19-21 kommer föreningen att hålla provträningar i Tullingehallen inför försäsongen som börjar i maj. 
– Vi har haft en ganska ung trupp hela säsongen och skulle behöva fylla på med lite rutin, säger tränaren Marcus Weckström.

Marcus Weckström började sin egen innebandykarriär i Tullinge som femtonåring och är idag tränare för klubbens damlag.

– Tullinge är en väldigt stor förening. Vi har en stor verksamhet inom barn- och ungdomsidrotten och det är också filosofin för Tullinge, att bygga underifrån med egna spelare på både dam- och herrsidan. Vi har tidigare varit en Sveriges största föreningar även om det bildats  många nya klubbar på senare år. I klubben finns omkring 800 medlemmar. Om vi inte är den äldsta innebandyföreningen i Sverige så är vi åtminstone en av dem, säger Weckström som sedan beskriver hur en vanlig vecka ser ut för Tullinge:

– Vi tränar tre dagar i veckan och då är varje pass två timmar, följt av match på helgen. Ibland lägger vi in några extra fyspass.

  Sedan innebandysäsongen tog slut i mitten på mars har Föreningen för Bollspel och Idrott (FBI) Tullinge fortsatt att träna i lugnare tempo inför deras uppehåll vid påsk. Tisdagen 19 april kommer Tullinge hålla provträningar då föreningen hoppas hitta nya komplement till spelartruppen.

– Vi kommer gå ganska brett i år men främst lite mer åt senior hållet. Rent positionsmässigt så är det nog på varje lagdel som vi behöver få in någon ny spelare, säger Marcus Weckström som berättar att det skett stora förändringar i Tullinge sedan början av den gångna säsongen:   

– Vi hade några avhopp i början av säsongen då det var lite turbulent att bygga en ny trupp. Framöver har vi ett par spelare som försvinner iväg på militärtjänstgöring. Det är ett ständigt förfarande att hitta spelare och vara attraktiv som förening.

Vad det gäller ambitionerna för nästa säsong hoppas Marcus Weckström att Tullinge kan ta nya steg framåt i sina prestationer. Förra säsongen slutade laget sjua i Division 1 tabellen.

– Förhoppningen för nästa säsong är att vi kommer ta oss ett steg längre. Vi byggde ett nytt lag i år med unga spelare och har även implementerat en ny spelstil som vi vill fortsätta utveckla och därför behöver vi mer seniora spelare för att ta nästa steg. Förra säsongen hade vi en ganska tuff inledning men avslutade fantastiskt bra. 

FBI Tullinge och tränare Marcus Weckström har precis avslutat en säsong men blickar redan framåt. Foto: Ugo Arxet

Marcus Weckström är positivt inställd till framtiden för både Tullinge Dam och föreningen som stort men menar också att utmaningarna från idag även kommer finnas längre fram:

– I det stora hela ser det ljust ut för Tullinge som är en gammal och stabil förening. Föreningen har funnits sedan 1981 och jag skulle vilja påstå att den är solid. Framförallt har vi en verksamhetsberättelse och en styrelse som jobbar väldigt bra med tydliga riktlinjer för hur allt ska vara uppbyggt. Under senare år har dock engagemanget sviktat litegrann, det är ändå ideellt och det är svårt att hitta ideella krafter generellt sett inom idrotten i Sverige, avslutar Weckström.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami