söndag 26 maj 2024

Rebeka Pavlovic: “SÖFRE för mig är kompisar, gemenskap och inkludering”

Läs också
Ordförande för Söfres förenade ekonomer, Rebeka Pavlovic Foto: Felicia Bergström

Rebeka Pavlovic har varit aktiv i föreningen SÖFRE sedan hon började på Södertörns högskola för tre år sedan. För Nytt i Flempan berättar hon om vad som är roligt och vad som är utmanande med att vara ordförande.

Rebeka Pavlovic, ordförande för Södertörns Förenade Ekonomer, SÖFRE, och student på kandidatprogrammet i nationalekonomi, var tidigare engagerad i studentaktiviteter på gymnasiet. Under sin inspark 2021 fick hon även upp ögonen för studentlivet på Södertörns högskola. 

– Trots corona var min inspark sjukt kul och ledde till att jag snabbt kände en trygghet i skolan.

Fortsätter som ordförande efter examen 

Efter insparken blev Rebeka motiverad att engagera sig mer i studentlivet och har nu varit aktiv inom SÖFRE under hela sin studietid, vilken börjar gå mot sitt slut. 

– Jag tar examen efter denna termin men kommer fortsätta vara engagerad som ordförande även efter dess. 

Rebeka lägger mycket av sin fritid på uppdraget som förtroendevald i SÖFRE. Det är ett arbete som sker löpande och en arbetsdag kan inkludera både samtal och mejl mellan föreläsningar – dock kommer skolarbetet alltid först. Det som motiverar henne att fortsätta i föreningen är en genuin passion för det SÖFRE står för. 

– Jag gör detta för att det är roligt och för att skapa ett levande studentliv för andra. 

Rebeka Pavlovic i skolpuben på Södertörns högskola, Foto: Felicia Bergström

Anordnar upp till 30 evenemang per termin 

SÖFRE anordnar cirka 20-30 evenemang per termin med allt från högtidsfester och sportturneringar till workshops om aktier. 

– Det är viktigt att det finns en stor bredd av event så det finns något för alla, säger Rebeka. 

Det roligaste evenemanget SÖFRE skapat enligt henne själv är insparken. Där välkomnas nya studenter till skolan och målet är att de ska få ett positivt intryck av studentlivet på campus. 

– Jag vill visa vilket fantastiskt studentliv vi har! Men det allra viktigaste för mig personligen är känslan att man gjort något för andra. 

Viktigt med samarbete

Rebeka berättar om det omfattande arbete som ligger bakom de tillställningar som anordnas. Marknadsförings- och näringslivsutskottet samt ekonomiavdelningen är bara några av de organ inom SÖFRE som måste arbeta i symbios. 

– Det är många trådar som ska klaffa, därför är samarbete A och O för att få ett rullande band, säger Rebeka. 

Trots det hårda arbete som ligger bakom verksamheten berättar Rebeka främst om de positiva upplevelser ett engagemang inom föreningen har inneburit för henne. Många vänskapsband har knutits mellan medlemmarna och hon är säker på att somliga är vänner hon kommer ha livet ut. 

– Det handlar inte bara om fester, vilket är lätt att tro. SÖFRE för mig är kompisar, gemenskap och inkludering – livet och pluggandet blir bättre! 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami