torsdag 30 maj 2024

Röda Korset höll möte om att utveckla folkhälsan i Israel

Läs också
Foto: Natalie Hansson

Röda Korset finns över hela världen och hjälper människor i krig, vid naturkatastrofer och under kriser. På Campus Flemingsberg ligger Röda Korsets högskola och i mars höll skolan ett möte för att sätta igång projektet SEEEPHI (Sharing European Educational Experience in Public Health for Israel).

Projektet är ett internationellt samarbetsprojekt mellan de fem länderna Israel, Belgien, Polen, Irland och Nederländerna. Målet med SEEEPHI är att utveckla folkhälsan i Israel genom att dela med sig av europeiska erfarenheter inom utbildning.

Det var i januari år 2021 som SEEEPHI-projektet startade. Den samordnande organisationen heter The Association of Schools of Public Health in the European Region och består av ett samarbete mellan åtta olika lärosäten.

– SEEEPHI är betydelsefullt eftersom vi behöver mer kunskap om kapacitetsuppbyggnad inom folkhälsan på nationell och internationell nivå. Speciellt nu inför akuta utmaningar som klimatförändringar, krig och migration. Slutligen är det också viktigt för vårt sjuksköterskeprogram på Röda Korsets Högskola att forska om folkhälsan, som har en inneboende plats i professionen, säger Stephanie Paillard Borg docent i hälsovetenskap på Röda korsets högskola.

Natalie Hansson

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami