söndag 26 maj 2024

Rune brinner för Friluftsfrämjandet: “Roligt att se folks utveckling”

Läs också

Hallå där Rune Lindqvist! I år fyller den ideella organisationen Friluftsfrämjandet i Huddinge 60 år. Pensionären Rune Lindqvist har jobbat för organisationen sedan 1990. 

Vad är de största förändringar sedan du började jobba på Friluftsfrämjandet?

– Antalet olika verksamheter har ökat och det som har ökat mest i Huddinge är vandringar, något som förr i tiden inte var någon stort grej här. Fördelarna med vandringar är att man inte behöver någon utrustning.

Hur ser du på framtiden för Friluftsfrämjandet?

– Det förstås väldigt svårt att svara på om man inte har en kristallkula, framtiden går lite i vågor. Jag började intressera mig för kajak under 70-talet. Om jag skulle gissa så tror jag att bergsklättringen kommer bli mer populärt i framtiden då det lite spektakulärt, utmanande och riskfyllt.

Vandringar är en stor del för friluftsfrämjandet. Foto: Privat

Vilka äventyrsgrenar har intresset ökat mest för?

– Kajak har ökat väldigt mycket, skridsko också. Fjällturerna har också ökat. Huddinge hade inte så många fjällturer innan 1990. Men det finns brist på fjällturer eftersom få vill bli fjälledare. Många vill bli vandringsledare för det är enklare.

Vad är det bästa med att jobba på Friluftsfrämjandet?
– Vi som jobbar som ledare gör det för att vi tycker det är kul. Det roligaste är att se folks utveckling inom till exempel skridskor.

Rune Lindqvist
Född: 20 Maj 1944
Hemort: Älvsjö men har bott i Huddinge sedan 1967
Specialintressen: Segling
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami