torsdag 30 maj 2024

S: Fler Vårbybor måste kunna bo kvar i området

Läs också

Nästa vecka arrangerar Socialdemokraterna ett möte i ABF:s lokaler i Vårby gårds centrum. 

Aza Cheragwandi (S), ordförande i socialnämnden, och Eeva Laine (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, medverkar på mötet tillsammans med representanter för socialdemokraterna i Vårby.

Foto: Jessica van Wilsem / Anna Z Ek.

Syftet med mötet är att få en dialog med Vårbyborna. Kunna svara på deras frågor och lyssna på deras tankar, drömmar och visioner om Vårby. Men det är också för att bygga relationer politiker-medborgare emellan och informera Vårbyborna att Huddinge har ett nytt styre efter valet, säger Eeva Laine.

Under mötet kommer det bland annat att diskuteras hur den socioekonomiska utvecklingen i området ska stärkas. Eeva Laine menar att det är många som flyttar från Vårby när de fått en bättre ekonomisk livssituation.

Vi behöver få Vårbyborna att stanna i Vårby och lyckas stärka det förebyggande arbetet. Vi vill bygga ett bra samarbete med kommunen, föreningar och civilsamhället i Vårby, säger hon.

Föreningslivet, skolan, folkhälsan och tryggheten är några punkter som också kommer att tas upp under mötet. När det handlar om tryggheten menar Eeva Laine att Vårby är en trygg plats men att kriminaliteten finns där.

Det är en dialog vi vill ha med Vårbyborna och se vilka våra möjligheter är att tillsammans få bort gängens påverkan i Vårby. Vårby är en trygg plats men också en plats som attackeras av gängkriminalitet och verksamheter som vi inte vill ha i någon del av kommunen.

I Vårby gård bor cirka 10 000 invånare. Lördagen den 6 maj klockan 14 anordnar Socialdemokraterna mötet hos ABF i Vårby gårds centrum för Vårbybor och föreningar.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami