lördag 18 maj 2024

Så ska den nya utställningen på Fullersta gård främja ungas kreativitet

Läs också
Foto: Fanny Cassel

I samband med en ny utställning på Fullersta gård får konstverkstaden för barn och unga på gården en ny skepnad. Konstverkstaden arbetar utifrån olika teman varje vecka och tanken är att främja barns kreativitet genom att knyta an temat till aktuella utställningar på Fullersta gård.  

KULTUR. Konsthallens historia sträcker sig tillbaka till 1651 och är en del av Huddinges kommuns konstcentrum. Här visar man både permanenta och tillfälliga utställningar samt föreläsningar och program och nu vill man engagera ungdomar i konsten.    

Under lördagen öppnade utställningen ”In plain sight” som är en samling av fotografen Charles Phillips bilder. Vi har pratat med arrangören Nina Kerola om projektet och hur det skiljer sig åt från tidigare konstverkstäder. 

– Tidigare har vi arbetat med konstnärer som Stina Eidem, hon tecknar ju mycket fåglar och det är mer konkret för barn att arbeta efter. Skillnaden med Charles Phillips är att barnen inte vet något om hans bakgrund och måste därför helt filosofera fritt kring vad de ser, säger Nina Kerola.  

Nina fortsätter samtalet med att berätta att hon tror att det är bra för barn att få uttrycka sig utifrån sitt eget perspektiv och använda sin fantasi.  

– Idag är vi vana vid att saker serveras färdigt, men det kan vara viktigt för barn att utforska vad de kan åstadkomma själva. 

Konstverkstaden för barn och unga, från förskoleålder upp till gymnasiet är öppen lördagar 12.00-16.00. Inträdet till evenemanget är fritt! 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami