torsdag 30 maj 2024

Så ska Huddinge bandy utvecklas

Läs också
Lagledare Kenneth Eriksson. Foto: David Lysén

Huddinge bandy har parkerat i botten av division 2 de senaste åren. Med hjälp av inlånade juniorer från IK Tellus hoppas de klättra i tabellen. 

– Dessa spelare är otroligt nyttiga för oss, säger lagledaren Kenneth Eriksson.

De senaste två åren har Huddinge bandy slutat på en sjunde respektive åttonde plats av åtta lag i Senior division 2 Stockholm. Kenneth Eriksson, lagledare i klubben och målvaktstränare i IK Tellus P-19, har startat ett samarbete mellan klubbarna. IK Tellus ger Huddinge ett par unga spelare som får testa på A-lags bandy samtidigt som Huddinge får hungriga spelare som vill visa upp sig.

– Jag försöker att få ut dessa spelare till Huddinge så att de får testa på seniorbandy. Dessa spelare är otroligt nyttiga för oss som lag och de kompletterar våra seniorer jättebra, säger Kenneth Eriksson.

Kenneth fortsätter med att förklara varför det inte har gått som de har önskat de senaste säsongerna.

– Vi har dåligt med ungdomslag i Huddinge, det som finns är en skridskoskola ”skridskokul” som bidrar till att barn får testa på skridskor i tidig ålder, men vi ligger i fel upptagningsområde, där många kan spela fotboll men inte åka skridskor, säger han.

Huddinge bandy ute på is. Foto David Lysén

Den här säsongen tror Kenneth att det kommer gå betydligt bättre för Huddinge, eftersom kraven har blivit hårdare, samt att de får in vältränade juniorer.

– Den här säsongen vill jag ha fem juniorer till varje match, eftersom att juniorerna tränar på ett helt annat sätt än seniorerna. Seniorerna tränar 1–2 gånger i veckan medan juniorerna tränar 3–4 gånger i veckan med sina ordinarie lag. Skickar jag in ett par killar som tränar 3–4 gånger i veckan så gör de väldigt mycket nytta ute på isen, säger Kenneth Eriksson.

Kommande hemmamatcher för Huddinge bandy:
Huddinge BK-IK Tellus B 13/12
Huddinge BK-Västerås Bandy 10/1
Huddinge BK-Helenelunds IK U 17/1
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami