tisdag 21 maj 2024

Sainabou fick Ebbas hjärtan – utmärkelseJag är fortfarande i chock”

Läs också

Den 27-åriga fritidsledaren Sainabou Njie från Visättraskolan i Huddinge har fått utmärkelsen “Ebbas hjärtan”. Hon fick det för att hon både sprider glädje på skolan och bidrar till en tryggare skoldag. Utmärkelsen delas ut av stiftelsen Svenska hjärtan – Till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund, för att skapa fler förebilder.

Sainabou Njie. Foto:Semira Vikström 
Namn: Sainabou Njie 
Ålder: 27
Ort: Visättra, Huddinge 

Ebba Stefansdotter Åkerlund var ett av offren i terrorattentatet på Drottninggatan fredagen den 7 april 2017. Stiftelsen Svenska Hjärtan – Till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. På Ebbasminnesfond.se står det att stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många. Inte minst de som behandlas illa med mobbning, både fysiskt och psykiskt.  

Fritidsledare och trygghetsvärden Sainabou Njie från Visättraskolan i Huddinge har fått utmärkelsen Ebbas hjärtan för att hon bland annat bidrar till en tryggare skoldag för alla elever och för att hon sprider glädje på skolan.

 “Sainabou Njie, stiftelsen Ebbas hjärtan lyfter fram individer som skapar en bättre vardag, och som får andra att må bättre, och Sainabou, det är precis det du gör!.. står det på diplomet som Sainabou mottagit. 

Sainabou har flera olika roller på skolan, hon är både trygghetsvärd och fritidsledare, hon brukar vara ute på rasterna och ordna aktiviteter med alla elever på skolan. 

Foto: Semira Vikström

Varför fick du utmärkelsen?

– Jag vet inte riktigt, jag är fortfarande chockad. Jag tror att det kan vara för att jag är rättvis mot alla barn. Jag är en av dem som gör en skillnad för eleverna och får dem att känna sig trygga, de har en tillit till mig och genom det kan jag göra ett bra jobb, säger Sainabou och fortsätter:

–  När jag fick utmärkelsen blev jag både rörd och chockad på samma gång, jag kände så mycket kärlek från eleverna, säger Sainabou.

Sainabou gick själv i Visättraskolan som liten, fram till årskurs 1. Hon sökte jobbet eftersom hon själv gick igenom mycket som barn. Hon blev bland annat mobbad när hon började på en annan skola och när tiden var inne att söka nytt jobb efter att ha jobbat på ett lager, kände hon att hon ville jobba med barn.

– Det bästa med mitt jobb är eleverna, själva glädjen när man ser dem springa ut på rasten och längta till aktiviteterna, säger Sainabou.  

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami