tisdag 28 maj 2024

Samarbete i Huddinge ska bekämpa våld i nära relationer

Läs också
Nytt samarbete lanseras inom Huddinge kommun för att förebygga våld i nära relationer. Foto: Natalia Raafat Ramzy Bekhit Ayoub

Nu lanserar Huddinge kommun, Huge och Kvinnojouren Huddinge en gemensam utbildning för att förebygga våld i nära relationer. Utbildningen är öppen för alla. 
– Tillsammans ska vi göra hemmet till den trygga plats det ska vara, säger Jessica Nenzén, bostadsfastighetsbolaget Huges områdesutvecklare.

Utbildningen lanseras på organisationernas webbplatser i samband med en vecka fri från våld, en vecka som arrangeras tillsammans med Huddinge kommun där de kommer att uppmärksamma våld i nära relation på flera olika sätt. Bland annat genom att synas och informera runt Huddinge kommun. Du får kunskap och tips på vad du kan göra för att förhindra våldet. Utbildningen består av fyra kortfilmer och reflektionsfrågor, och den är öppen för alla. 

Snövit Janson som är verksamhets- och kommunikationsansvarig på Kvinnojouren Huddinge ger bakgrunden till detta projekt. 

Vi har ett bra samarbete med både Huge och kommunen. Förra året utbildade vi hela Huges personal om våld i nära relationer. Det ledde till att Huge fortsättningsvis ville utbilda nyanställda och i förlängningen även leverantörer. Tillsammans med Huge och kommunen arbetade vi då fram en informationsfilm som lanseras nu i samband med En vecka fri från våld. En interaktiv utbildningsfilm för både nyanställda inom Huge och kommunens anställda. Samverkan när den är som bäst, säger Snövit Janson.

Bostadsfastighetsbolaget Huge vill skapa trygga hem utan våld. Foto: Natalia Raafat Ramzy Bekhit Ayoub

De har hand om cirka 8 000 lägenheter. Att möta hyresgäster eller ta emot samtal är en del av Huges dagliga arbete. Mycket våld som utövas i nära relationer sker i förövaren och den utsattas gemensamma hem. Därför är det viktigt att utbilda Huges anställda, för att öka kunskapen exempelvis om hur man kan bemöta våldsutsatta. Jessica Nenzén som är Områdesutvecklare på Huge.

– Vi på Huge arbetar med människors hem och barns uppväxtmiljöer, platser som ska vara trygga och där människor ska må bra. Därför är ämnet Våld i nära relationer ständigt aktuellt för oss. Utöver det ska Huge vara en bra och trygg arbetsplats där vi är omtänksamma mot varandra. Därför är frågan även en del av vårt arbetsmiljöarbete, säger Jessica Nenzén. 

Huge bostäder är väldigt positiva inför denna utbildning då de tycker att det vore bra om de kunde vara extra stöttande om nån behöver, och kunna se tecken på våld i nära relationer och kunna agera. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami