lördag 25 maj 2024

Segeltorp klarar kvalet – stannar i Hockeyettan

Läs också
Segeltorp behåller platsen i Hockeyettan. Foto: Segeltorp IF

Vinsten mot Sollentuna i lördags resulterade i kvalserievinst och en fortsatt plats i Hockeyettan kommande säsong. – Det känns jättebra efter allt slit och hård träning laget lagt ner de senaste månaderna, säger Segeltorps tränare Jan Santesson. 

Jan Santesson är nöjd över hur laget presterat under slutet av säsongen. Foto: Segeltorp IF

Tack vare helgens 3-1-seger spelar Segeltorps herrlag i Hockeyettan även nästa säsong,  något som Jan Santesson är mycket nöjd över.

– Det är en oerhörd lättnad att ta sig upp och inte hamna kvar och jag unnar grabbarna att känna sig som vinnare.

Såg en grym potential

Det var i mars månad i år som Jan Santesson gick in som den nye A-lagstränaren för Segeltorp IF.  Han kom då in i ett lag med många förluster i bagaget men lyckades så småningom vända den negativa trenden. Santesson berättar om att han såg en grym potential i laget men med vissa saker som behövde förbättras.

–  När jag klev in i laget denna säsong fanns det i huvudsak tre aspekter som behövde förbättras. Försvarsspel, powerplay och boxplay. Såhär i efterhand ser vi att den hårda träningen givit resultat och den goda statistiken är ett faktum. 

Efter vinsten med 3-1 mot Sollentuna stod det klart att de säkrat kvalserie-vinsten med en match kvar. Foto: Segeltorp IF

Laget är fyllt av unga ambitiösa talanger vars styrka främst går att hitta i det individuella spelet berättar Santesson. En av dem är Daniel Liiv, som är klubbens bästa poängplockare. Förutom individuell skicklighet fokuserar Segeltorp på att bygga ett sammansvetsat lag. De hoppas kunna ta med sig segerkänslan även nästa säsong.

–  Det är klart att vinst bygger självförtroende men vi kommer hålla kvar vårt fokus på de delar vi vet att vi måste förbättra.Till nästa säsong kommer laget vara ett år äldre och därmed klokare. Vi kommer att få smaka på en mognare ishockey och skärpa vårt fokus ytterligare, avslutar Jan Santesson.

På Onsdag, 20 April spelar Segeltorp säsongens sista match. Borta mot Örnsköldsvik HF kan Segeltorp spela utan press då kontraktet i Hockeyettan redan är säkrat. En upprymd Santesson understryker att laget kommer ta till vara på denna match genom att ge alla i laget speltid och fortsätta spela bra ishockey.

Målskyttarna som säkrade seriesegern:
1-0Joel Thulin (Nilsmats)
2-1Daniel Nilsmats (Liiv, Thulin)
3-1Sean Goliats (Delden, Appelberg)
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami