onsdag 29 maj 2024

Segeltorps IF erbjuder gratis fotboll för tjejer födda 2012

Läs också
Segeltorps IP som är nyskottad
Segeltorp IP är nyskottad och redo för fotboll. Foto: Douglas Ekberg

Under vintern kan flickor födda 2012 spela fotboll gratis hos Segeltorps IF. Christer Hallin, lagledare och tränare för laget, berättar att 6–7 tjejer redan nu tagit kontakt och börjat träna med laget och hoppas självklart på fler.

– Vi erbjuder rolig träning, gemenskap och utveckling. Jag tror att om man utvecklas och blir duktig tycker man att det är roligt – och då vill man fortsätta. 

Hans tankar om fotboll och träning följer Riksidrottsförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsidrott. Där står det att idrottsupplevelsen för barn och unga bland annat ska vara glädjefylld, engagerande och utmanande. Tillsammans med laget får man gör varierande saker som är både roliga och knasiga.

– Vi har anordnat egna cuper, övernattningar men även till exempel spelat på puckelbollplanen i Skärholmen, säger Christer Hallin. 

Segertorps IF lag för flickor födda 2012 är en ambitiös och engagerad grupp som i dagsläget spelar i två serier och möter tufft motstånd. Christer Hallin hoppas därför att i vinter hitta tjejer som tycker fotboll är det roligaste som finns, även om de annars spelar fotboll i andra föreningar, eller inte alls.

– Vi gör detta för att ge en möjlighet till tjejer att hålla igång och erbjuda meningsfull idrott. Vi tackar ja till alla som söker, oavsett utveckling. Hos oss kan man komma om ens nuvarande förening gör uppehåll i vinter eller om man inte har någon alls. 

Christer Hallin är även grundare till intresseorganisationen Flickalliansen som under flera års tid arbetat för bättre förutsättningar för flickfotbollen. Idag har Flickalliansen cirka 170 medlemslag i Stockholm och arrangerar gratis turneringar och träningar med olika ledare som besöker och hjälper till.

Det går att träna gratis med Segeltorps IF och deras F12 lag fram till den 31 mars. 

– Att vi kan göra detta bygger på all tid och energi lagets vuxna och föräldrar har lagt ner i föreningen. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami