söndag 26 maj 2024

Segeltorps IF: “Vi vill komma på en topplacering i år”

Läs också
Segeltorps IF före matchen mot Västerhaninge. Foto: Anton De Melo Rondahl

Segeltorps herrar har vunnit sina två första matcher i division 3 med stora siffror. Senaste segern kom i lördags på hemmaplan mot Västerhaninge där Segeltorps IF vann med 5-2. Erkan Zengin storspelade för Segeltorps IF.

Matchen mot Västerhaninge var en svängig tillställning där Segeltorps IF tog ledningen tidigt i matchen när den forne landslags- och Hammarbyspelaren Erkan Zengin passade fram till Alagie Sosseh. Segeltorp kunde sedan gå till paus med en trygg 2-0 ledning.

– Vi sa i halvtid att vi ska hålla det tajt så vi inte släppte till någonting men det blev motsatsen, säger tränaren för Segeltorp Aydin Ünsal. 

Segeltorp började andra halvlek svagt och släppte in 2-1 i matchminut 47. Kort därefter lyckades de dock öka ledningen till 3-1. 

– När vi trodde att allt ska vara klart får de in 3-2 med 25 minuter kvar och de fortsatte att trycka på, säger Aydin Ünsal.

Hemmalaget hittade ny energi och avslutade matchen starkt med att göra 4-2 via Erkan Zengin. Men det slutade inte där, Alagie Sosseh gjorde sitt andra mål för dagen och blev återigen assisterad av Zengin vilket fastställde resultatet 5-2.

Premiären för Segeltorp i år var på bortaplan mot IFK Aspudden-Tellus där man också vann med 5-2. Segeltorps IF toppar just nu tabellen i division 3 södra Svealand.

– Vi vill komma på en topplacering i år, säger tränaren Aydin Ünsal. 

Men tränaren är tydlig med att de tar en match i taget och bara framtiden får utvisa ifall klubben går upp eller inte.

I laget finns starka och erfarna karaktärer vilket tränaren tycker är positivt.

– De är mentorer inte bara med munnen utan visar även vägen på planen, säger Aydin Ünsal.

Målsättningen för klubben är enligt Aydin Ünsal att hjälpa de unga spelarna från de egna leden att utvecklas och ta nästa steg. Samt att bygga vidare klubben på spelarna som kommer underifrån.

– Erkan är med sin bakgrund en lyx att ha i laget, inte bara för mig utan hela klubben. Speciellt för de yngre spelarna som vill komma någonstans, säger Aydin Ünsal.

Klubbens stjärna Erkan Zengin är en stor förebild för laget med sin välmeriterade karriär utomlands och i landslaget.

– Det var inte så längesen han spelade bredvid Zlatan, det säger sitt, säger Aydin Ünsal. 

Segeltorps IF nästa match i ligan är på söndag 23 april mot IFK Lidingö på Lidingövallen. 

Isak Lundholm Larsson

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami