tisdag 28 maj 2024

Seger i hemmapremiären för Huddinge IF

Läs också

Strålande inledning för Huddinge IF dam i seriens första två omgångar. I lördags hade laget hemmapremiär på Källbrinks IP och lyckades vinna mot Norsborg och därmed kamma hem seriens andra trepoängare. Huddinge IF dam toppar tabellen efter två spelade omgångar.

Foto: Francois Plouffe / creative commons

Hemmapremiären i lördags slutade med en 3-2 seger för hemmalaget. Tidigare hade Huddinge vunnit seriepremiären med 4-0 och har nu kammat hem totalt 6 poäng på två omgångar och ligger etta i tabellen.

– Vi har inlett säsongen med två vinster och det känns bra, säger mittbacken Jessica Smedberg.

En stor del av truppen är kvar denna säsong, men man har stärkt upp laget med ett antal nyförvärv samt förlängt med huvudtränaren. Förra årets säsong slutade man på en andra plats i division 3 B med totalt 15 vinster på 18 matcher.

Göran Sandberg är huvudtränare för Huddinge IF dam.

– Målsättningen 2022 blev väl både uppnådd och inte kan man säga. Vi har lärt oss att tävla och att då spela för att vinna. Vi gör väl i stort sett det vi kan för att göra en bra säsong, så den måste man spelmässigt vara nöjd med även fast det inte räckte hela vägen, säger Göran Sandberg.

Målsättningen för laget denna säsong är att vinna serien och kunna ta en plats i division 2 med målet att framöver kunna ta sig till division 1. Däremot har det blivit svårare att klättra i divisioner på senare år. Kvaliteten har ökat i respektive serie, men nu är siktet inställt på att ta sig till division 2 och kunna utmana på toppen.

En av spelarna som valde att komma tillbaka till klubben efter knäskada och barnafödande är Huddinge IF:s spelare med ett stort Huddinge-hjärta, Malin Bergdahl. 

– De spelare vi har är bra spelare. Vi har en medveten tajt trupp för att alla ska ha nära till spel och hålla en jämn nivå. Vi har tappat 2-3 spelare på grund av skador, så vi skulle kanske kunna få in någon mer spelare i laget, men man kan trots allt inte ha fler än elva spelare på planen, säger Jessica Smedberg.

Satsningen på damfotbollen gör att alla damlag går framåt och får fler ögon på sig, det gynnar alla lag, även Huddinge IF dam. 

– Utvecklingen har gått oerhört snabbt de senare åren och underbart att det finns förebilder som syns i media på damsidan, säger Jessica Smedberg

De lagen som lyfter sina damlag likt Huddinge IF ska man inte glömma bort. De har en tydlig utveckling och ett fint sätt att föra fram sitt damlag. 

– Det börjar bli mer och mer tabu att inte satsa på damlag, säger Jessica Smedberg.

Nästa match är nu på söndag då möter laget fjolårets fyra Bagarmossen Kärrtorps BK borta på Kärrtorps IP. Bagarmossen Kärrtorp BK har haft en tung säsongsinledning och har hittills inte tagit några poäng.

Lovina Stafhammar

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami