torsdag 30 maj 2024

Seriepremiär i sikte: Huddinges damlag laddar inför match mot Älta IF

Läs också
Huddinge IF Dam på träning.
Huddinge IF:s damlags förhoppningar är att kunna etablera sig i division 2. Foto: Rushd Massad.

Med höga ambitioner och en stark kämparglöd kommer Huddinges damlag i fotboll att ge sig in i division två. På lördag väntar seriepremiären mot Älta IF på Källbrinks IP.

Huddinges damlag är redo att ta sig an säsongen i den nya divisionen och har höga förväntningar på spelet i division 2. När Göran Sandberg tog över som huvudtränare för ungefär tre år sedan hade laget precis åkt ner till tredje divisionen och målet var att vända på skeppet och klättra upp till tvåan igen. Under Sandbergs ledning har laget gjort en imponerande resa där de tog hem förstaplatsen förra säsongen och därmed lyckades med sitt mål. Dock vill inte tränaren vara alltför nöjd. 

— Jag är såklart glad att vi uppnått detta men vi ska inte vara för nöjda, vi vill ju inte åka ner till trean igen, konstaterar Sandberg.

Huvutränaren för Huddinge IF DamGöran Sandberg.
Huvudtränare Göran Sandberg. Foto: Rushd Massad.

Huddinges damlag har satt upp ambitiösa mål, man vill kunna etablera sig i divison två. 

— Vi vill såklart stanna kvar i tvåan när säsongen lidit mot sitt slut men vi är inte rädda för att ha högre ambitioner än så. Vi har satt som mål att vara runt mitten av tabellen, ett högt mål kan vissa tycka men vi anser att man bör ha höga mål för att kunna överträffa sig själv. 

Försäsongen har bestått av intensiva vinterträningar och träningsmatcher. Dock har klubben haft svårigheter att få till träningsmatcher. Sandberg skickar en känga åt kommunen, de har varit tvungna att ställa in tre hemmamatcher på grund av att snöröjning inte genomförts på planen inför matcherna. 

— Vi har spelat fyra träningsmatcher men skulle egentligen spelat sex eller sju stycken. Men det är så att Huddinge kommun och snö inte är en drömkombo.

Huddinge IF Dam på träning.
Damlaget tränar inför lördagens match. Foto: Rushd Massad.

Hemmapremiär mot Älta IF

På lördag gästar Älta IF Källbrinks idrottsplats i seriepremiären. Det är en match som tränare Sandberg ser fram emot.

— Jag har lite extra koll på Älta eftersom jag är därifrån och det är verkligen inget dåligt lag, det kommer vara en rivstart för oss i tvåan. Med det sagt ska vi ha god självkänsla och tro på oss själva. Förhoppningsvis fortsätter vi att överträffa förväntningarna.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami