tisdag 28 maj 2024

Shopping prioriteras inte i Flemingsbergs centrum

Läs också
Flemingsberg centrum, en plats för ärenden. Foto: Maya Lundblad

Flemingsbergs centrum ligger på en attraktiv plats med mycket folk i rörelse bland gymnasier, högskolor och tusentals bostäder. På en plats som denna är potentialen stor för en blomstrande handel – men det är ingenting som ägare Huge prioriterar.

Förutom den stora nyöppnade matbutiken finns det bland annat några restauranger, kiosker, en hårsalong och en blomsterbutik. Vill man köpa kläder, smink eller leksaker får man åka någon annanstans.

Butiksbiträdet Rita Céspedos tror att ett bättre butiksutbud skulle locka fler besökare till Flemingsbergs centrum. Hon själv hade önskat någon klädbutik och ett mysigt café. Hon tror att människor hellre åker till andra centrum som har ett större utbud av butiker. Avsaknaden av bra belysning och prydnader är också något som Rita Céspedos påpekar. 

– Det behövs bättre belysning och mer blomrabatter för att skapa en trevligare atmosfär. 

Sandra Stenberg från företaget Huge, som äger Flemingsbergs centrum, svarar att det finns planer på att förändra centrumet. Däremot är inget projekt färdigplanerat. Planerna är att renovera ytskiktet. Som det ser ut nu kommer de måla fläckiga väggar och byta golv så att det blir fräscht. Däremot planerar Huge inte att förändra utbudet i centrumet. 

– Det här är ett centrum där man gör sina ärenden. Man kan äta, fixa naglar och hämta paket. Det här centrumet är för litet för att göra till ett shoppingcentrum. Klädbutiker finns i andra centrum, säger Sandra Stenberg från Huge. 

Däremot kommer det att byggas många bostäder med lokaler i bottenplan där det kan komma fler butiker utöver de som finns i centrumet. Prioriteringen i Flemingsbergs centrum är service och dagliga inköp. 

Maya Lundblad

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami