lördag 25 maj 2024

Skola i Huddinge står klar efter renovering

Läs också
Färdigrenoverade Trångsundsskolan välkomnar eleverna tillbaka.
Färdigrenoverade Trångsundsskolan välkomnar eleverna tillbaka. Foto: Firdos Faras

HUDDINGE. Trångsundsskolan står nu klar efter den två år långa renoveringen. Nu finns fler skolplatser i moderna och stora utrymmen
– Skolan har fått jättefina lokaler, jag tror att eleverna också uppskattar dem, säger Kaj Majuri, rektor i Trångsundsskolan.

Efter renoveringen har skolan fått plats för 900 elever vilket är 150 fler än tidigare. Ombyggnaden har kostat omkring 150 miljoner kronor inklusive det inte helt klara köket.

Förra året utlokaliserades två årskurser till Östra grundskolan. Det innebar att skolan höll sin undervisning i andra lokaler samtidigt som renoveringen pågick.

– Det har funnits lärare som har tyckt att det var jobbigt när eleverna var var på olika ställen, säger Kaj Majuri, rektor i Trångsundsskolan.

Denna höst välkomnades eleverna tillbaka till nya och fräscha lokaler. Johan Skofteröd, utbildningsdirektör i Huddinge kommun, beskriver situationen som en nystart för skolans elever och lärare med tanke på att de har varit uppdelade i två år. Skofteröd berättar också att eleverna har lyft fram de nya lokalerna som någonting positivt när de pratat med skolchefen.

– Det är en stor förändring eftersom alla elever går i Trångsundsskolans egna lokaler och inte i Östra grundskolan, säger Kaj Majuri, rektor i Trångsundsskolan.

Skolan tog även emot fler elever än planerat efter renoveringen. Men Johan Skofteröd, poängterar att huvudsyftet var att göra lokalerna mer anpassade och tillgängliga för de befintliga eleverna.

– Stora och nya salar innebär en bra skolmiljö. Tanken är att det ska vara en modern och lämplig undervisning till eleverna, förklarar Johan Skofteröd.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami