söndag 16 juni 2024

Skratt och Gemenskap – succéfylld standup med Kirsty Armstrong

Läs också
Kirsty Armstrong tycker att studenter är en toppenpublik. Bild: Love Andersson

Under fredagen arrangerade Södertörns Högskolas studentkår, SöderS, en standup show med komikern Kirsty Armstrong. Det var studentkårens tredje standupföreställning, arrangerad i skolans pub, som blivit en populär mötesplats.

Kvällens gäst, komikern Kirsty Armstrong, säger till Nytt i Flempan att hon gärna tar gigg som är för studenter för att det är en toppenpublik. Trots ett tajt schema med föreställningar bokade hon om sitt flyg för att få plats med fredagens föreställning i skolans pub.

– Jag tror att all form av event som händer på campus är jättebra, för jag tror att folk är mycket mer ensamma än man tror. Alla typer av sammanhang man kan få är jättebra, säger Kirsty Armstrong.

SöderS arrangerar olika evenemang på campus för att skapa en miljö där studenter kan trivas och växa både akademiskt och personligt. Efter att ha mottagit positiv feedback från studenter, som känt en stor gemenskap på tillställningarna, kommer nu kåren att fortsätta med liknande evenemang.

– Vi vill skapa ett rejält campus, ett levande campus där studenter ska få ta del av de sociala aspekter som studentlivet har att erbjuda. säger Oskar M Wiik, kommunikatör för SöderS till Nytt i Flempan.

Studenter delade en kväll av skratt på SöderS pub Bild: Love Andersson

En mötesplats för studenter

Detta evenemang av skratt var inte bara en underhållande stund för studenterna utan också en betydelsefull mötesplats för studenter att koppla av och dela upplevelser tillsammans utanför klassrummet. Några i publiken delade med sig av sina tankar:

– Det bidrar till ett mer levande campus. Det är kul att ha något som sticker ut och blir lite extra i en vanlig vecka. Jag tycker det är jätteviktigt med event som detta, det bidrar med en gemenskap, säger Emil Wiesel, student.

Ronja Pedersen, student och styrelseledamot i SöderS, uttryckte också sin uppskattning.

– Jag tycker att det är jätteviktigt att det finns platser att mötas och träffa nya människor, speciellt om man flyttat hit från många olika platser i landet och att man kan känna att det finns någonstans att gå. Man får också ett avbrott från studierna att göra något roligt tillsammans med sina vänner.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami