söndag 26 maj 2024

SöderS ger studenter möjligheten att förändra

Läs också
SöderS anslagstavla
SöderS anslagstavla. Foto: Leona Sköld

Södertörns högskolas studentkår SöderS arbetar för att studenter ska kunna påverka sin utbildning och sitt studentliv. Genom föreningsliv och event vill de skapa roliga minnen för studenter under deras studietid. Men kåren finns även där som stöd för de som är i behov av det.

Generalsekreterare och kanslichef för SöderS är Malin Helldorff. Hon berättar om studentkårens arbetsuppgifter och vad den vill uppnå. 

– SöderS gör det möjligt för föreningar att vara verksamma. Vi driver också studentpuben och en andrahandsbokhandel som förhoppningsvis öppnar snart, förklarar Malin Helldorff. 

Allt detta arbete är till för bidra till det studiesociala på högskolan, vilket är något som SöderS prioriterar. Påverkansarbete ägnar de mycket tid åt och det gör de genom att framföra studenternas perspektiv i alla forum för beslut. 

Malin Helldorff förklarar att det finns många sätt att påverka frågor man som student brinner för.

– Det finns något sätt för alla. Oavsett hur smalt eller brett ens intresse är. Eller om man vill lägga mycket eller lite tid, man kan vara med och vara medskapande av studentlivet på Södertörn, berättar Helldorff.

I dagsläget finns det runt 10–15 aktiva föreningar som hör till SöderS. 

– Det som är allra roligast och kanske viktigast för tillfället är att valberedningen söker personer som vill sitta i styrelsen, tydliggör Malin Helldorff. 

Just nu finns möjligheten att söka till styrelsen. Valberedningen väljer sedan ut kandidater som får beslut från årsmötet ifall de får bli styrelsemedlemmar eller inte. 

Under sin studenttid på Södertörns högskola kan man även delta på en mängd event som SöderS anordnar. Senast häromveckan kunde man besöka mässan “Maxa studentlivet”, där bland annat föreningar och fackförbund närvarande. I vår kommer även en “Förenings Gask” där alla föreningsaktiva hyllas för sitt arbete under året. 

– Jag vet inte om jag ska säga detta ännu eller inte men för Nytt i flempans läsare kan jag skvallra om att det finns förhoppningar om en sommarfest, berättar Malin Helldorff. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami