söndag 19 maj 2024

Södertörnkyrkans secondhand-butik kan bli kreativt centrum för unga

Läs också
Södertörn Secondhand
Södertörnkyrkans secondhand på Patron Pehrs väg i Huddinge stänger efter många år. Foto: Tora Nylander

Efter att ha gått med förlust en tid har Södertörnkyrkan beslutat att slå igen butikens portar efter 25 års verksamhet. Den 1 juni blir butikens sista dag.

— Vad som ska bli här sedan är inte klart än, säger Södertörnkyrkans pastor Anders Olsson.

I mars rapporterade Mitt i Huddinge om att den populära secondhand-butiken stänger igen. Södertörnkyrkans pastor Anders Olsson förklarade då att butikens ekonomi inte går ihop. 

Inne i butiken meddelas kunder och gåvogivare att butikens kostnader gått ut över Södertörnkyrkans församling – vilket blir ohållbart i längden. Försäljningen fortsätter under våren till och med lördagen den 1 juni. Fram till slutet av april går det fortfarande bra för besökare att lämna in saker till försäljning. 

En av butikens många besökare, Kicki Andersson, uttrycker sin förtvivlan över nedstängningen.

– Det är mycket, mycket tråkigt. Som van secondhand-konsument vill jag påstå att detta är en av Stockholms bästa secondhand-butiker, säger Kicki Andersson.

Vad som nu ska bli av lokalen är inte klart. Men Kicki hoppas på att den ska användas till ett bra ändamål. 

– Jag ser gärna att lokalens läge och storlek används på ett bra sätt. Med tanke på att lokalen är så stor kan den vara användbar till en verksamhet för ungdomar, säger hon. 

Drömmen om ett kreativt centrum lever

Kickis önskan kan bli verklighet. Den 400 kvadratmeter stora lokalen kan komma att bli ett centrum för unga. Anders Olsson berättar för Nytt i Flempan att det finns flera idéer för vad som ska ersätta butiken.

– Det är inget som är bestämt än. Men drömmen är att kunna starta upp ett kreativt centrum där barn och ungdomar kan uttrycka sig kreativt i sång och dans. Jag ser särskilt att man satsar på musik, säger Anders Olsson.

Pastor i Södertörnkyrkan Anders Olsson hoppas på att den nya verksamheten kan rymma någon typ av musiksatsning. Foto: Press
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami