onsdag 29 maj 2024

Södertörns Förenade Ekonomer har valt en ny styrelse

Läs också

Södertörns Förenade Ekonomer, SÖFRE, har under stämman den 14 november utsett en ny styrelse som tillträder 2023. Linus Lundahl har fått förtroendet av medlemmarna och är nu vald till ordförande.

Jag känner både glädje och stolthet, säger Linus Lundahl.

Linus Lundahl blir Södertörns Förenade Ekonomers nya ordförande. Foto: Minja Sandlin.

CAMPUS. Spänningen var hög inne i lokalen där stämman hölls den 14 november. Det gick nästan att ta på den förväntan som låg i luften inför att en ny styrelse med 13 styrelseposter skulle tillsättas. Den första att ta plats längst fram i lokalen när posterna skulle fyllas var Linus Lundahl som sökte som ordförande.

Linus påbörjade sina studier vid Södertörns högskola 2019 och har sedan dess varit aktiv i flera ideella projekt. Han har varit med i projektgruppen för insparken samt E-day. Utöver det har han suttit som vice ordförande i SÖFRE:S näringslivsutskott det senaste året. Han har funderat på att söka till rollen som ordförande många gånger men det här året blev det verklighet.

– Det kändes som en naturlig väg, om jag skulle sitta kvar på någon post i styrelsen så skulle det vara ordförande, säger Linus till Nytt i Flempan.

Vill nå ut till fler studenter

Ett enat ja röstade fram Linus till ordförande för verksamhetsåret 2023. Efter drygt tre timmar hade samtliga poster blivit tillsatta och kommande års styrelse stod klar, en blandning av nya och gamla studenter som nu ska samarbeta på bästa sätt.

– Det finns mycket som jag kan bidra med, med tanke på att det är många från det gamla gardet som nu slutar så blir det många nya. Jag tycker att det är jättepositivt att det kommer människor med andra tankesätt, jag vill ta in nya ideer och göra någonting av dem, säger Linus.

“Vi måste värna om dem”

Inför det kommande året vill han bland annat satsa på att nå ut till fler studenter på skolan. Han vill även ha en fortsatt god kommunikation med både institutionen och Södertörns högskolas studentkår. 

– Vi måste värna om dem, vi får så otroligt mycket hjälp och utan dem hade vi haft väldigt svårt att existera och fungera i större bredd, avslutar Linus.

SÖFRE är Södertörns högskolas största studentförening som bidrar till ett aktivt studentliv och arrangerar evenemang för studenter. SÖFREs styrelse är (enligt deras hemsida) föreningens verkställande organ som väljs av och ansvarar för föreningsstämman. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami