lördag 25 maj 2024

Södertörns nya förening ska komplettera utbildningen

Läs också
Södertörns föreningar är en del av studentkåren SöderS. Foto: Gustav Cohn

Wilma Daréus och Malin Bengtsson var mitt i sina studier på Södertörns medievetarprogram när de insåg att de ville lägga till mer praktik till den mycket teoretiska utbildningen. Syftet med studentföreningen Södertörns Kreatörer var att ge sig själva och deras medlemmar fler praktiska kunskaper, för att komplettera det teoretiska från utbildningsprogrammet.

– Dels agerar Södertörns Kreatörer som ett komplement till vår utbildning, men vi skapade också föreningen då vi tyckte ämnet var roligt och ville arbeta mer med det, säger Wilma Daréus.

Wilma Daréus sitter i styrelsen för Södertörns Kreatörer. Foto: Södertörns Kreatörer.

Föreningen arbetar framförallt med olika workshops och gästföreläsningar. Aktiviteterna fokuserar främst på att ge praktiska kunskaper till medlemmarna, men även på att få en inblick i mediebranschen. Men det är just gästföreläsningarna som utgör lejonparten av det arbete som görs.

– Att leta efter och bjuda in gästföreläsare är den största delen av det arbete vi gör. Planeringen brukar ta några timmar i veckan. Vi har också bestämt att en medlem i föreningsledningen varje vecka ska planera och skicka ut ett schema över de närmsta dagarna, berättar Malin Bengtsson. 

Malin Bengtsson är styrelsemedlem i Södertörns Kreatörer. Foto: Södertörns Kreatörer

Men föreläsningar och workshops är inte det enda som den nystartade föreningen vill fokusera på.

– Vi vill också låta medlemmarna lära känna varandra. Fokuset ligger självklart på medievetenskap, men vi vill också anordna fester och utnyttja studentkårens pub. Vi vill ge en möjlighet för medlemmarna att hitta nya vänner, säger Wilma Daréus. 

Avslutningsvis förklarar Wilma Daréus och Malin Bengtsson att det är viktigt att prata ihop sig innan man tar första steget om man är en student som vill skapa en studentförening.

– Ett tips vi har till de som vill starta en förening är att höra av sig till andra studenter som har intresse för området man vill fokusera på. Det tar tid att starta en förening, vilket gör att det kan bli mycket slit för en person om inte alla är intresserade och har samma mål, säger Wilma Daréus och Malin Bengtsson i samklang. 

Södertörns studentföreningar finns bland annat för att:
Skapa en sammanhållning mellan studenter.
Hålla samtal och diskussioner.
Skapa engagemang för ämnen.
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami