onsdag 29 maj 2024

Izabelle Rasmussen: “Därför ska du engagera dig i studentpuben”

Läs också
Izabelle Rasmussen
Ordförande för SöderS pub Izabelle Rasmussen, framför studentpuben. Foto: Emmy Apetrea

Hallå där Izabelle Rasmussen ordföranden för SöderS pub/Södertörns studentpub!

Vad innebär det att vara ordförande för SöderS pub? 

– Att hjälpa till där det behövs, allt från bokföring till att stå bakom baren. Jag och mina styrelsemedlemmar har ett starkt samarbete.   

Vad är det roligaste/jobbigaste med att vara ordförande? 

– Det roligaste är den erfarenhet som kommer med jobbet. Att lära sig att driva aktiebolag, att vara en typ av “chef” och med det växa som individ. Det svåra är när det uppstår problem som sammanfaller med en tenta till exempel. När problem uppstår hjälper alla i styrelsen till så att det alltid löser sig. 

Har du alltid varit aktiv inom studentkåren?

– Jag var fadder på insparken, det var där jag träffade den förra ordföranden för puben. Det var tack vare honom som jag engagerade mig och till slut sökte till posten. 

Snart ska en ny styrelse utses, varför ska man engagera sig i SöderS pub? 

– Varför inte? Jag har fått så många vänner via SöderS pub, från alla typer av program på skolan. Hur kul är det inte att kunna skaka drinkar hemma och bjuda sina vänner? Skämt åsido är det den bästa typen av erfarenhet som kan tillämpas överallt inom arbetslivet efter och under studierna.

Vad är du mest stolt över under din tid som ordförande? 

– Samarbetet i styrelsen och mellan SöderS studentkår och andra föreningar. Tidigare har det funnits problem och missnöje däremellan som nu har lösts med en öppen dialog. Nästa steg är att inkludera internationella studenter med information på engelska bland annat.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami