onsdag 29 maj 2024

Spelföreningen LVL – en plats för studenter som älskar spel

Läs också
Genrebild på någon som spelar Leauge of Legends. Foto: Alexander Ahlin

Södertörn högskolas spelförening LVL är en förening där det skapas spel, hålls turneringar och pubkvällar.  Men också en plats där studenter på de olika programmen kan stötta varandra och hjälpas åt.  Det bästa med föreningen är att kunna koppla ihop programmet med något vi älskar, säger Spelföreningens ordförande Erik Odenteg.

På Södertörn högskola finns spelprogrammet. Med inriktningarna spelgrafik samt speldesign och scripting, syftar programmen till att ge kunskaper och färdigheter som ger en möjlighet att arbeta med spelutveckling efter utbildningen. Utöver utbildningen finns också en spelförening som ett sorts komplement till programmen.

Styrelseordförande Erik Odenteg. Foto: Alexander Ahlin

Styrelseordförande Erik Odenteg, som varit medlem sedan 2021 och blev ordförande för cirka en månad sen, berättar om det senaste eventet som LVL hade.

– Det senaste eventet var ett tvådagars event, där vi hade ett game jam och därefter en pubkväll för att tillkännage vinnaren. Ett game jam är att man har en begränsad tid (cirka 3–4 dagar) där man ska göra ett spel med ett specifikt tema. Temat denna gång var energi.

Anordnas spelturneringar

Förutom workshops och pubkvällar hålls också en hel del spelturneringar. Erik berättar om vilka spel som oftast spelas på turneringarna.

– Det har för det mesta på senaste tiden varit turneringar inom League of Legends, men andra spel som Valorant och The Finals är också aktuella.

Föreningen är huvudsakligen riktad till studenter inom spelprogrammet men Erik tycker inte att det är något problem med att studenter utanför programmet också går med i föreningen.

– Jag tycker det låter som en ganska bra sak att gå med i föreningen för att se hur det är, även om man bara tycker om att spela spel eller tycker om spel generellt.

Kan få hjälp med programmering

Förutom olika typer av events finns också möjlighet för studenter att få hjälp av varandra, studenter emellan i de olika årskurserna.

– Man kan komma till LVL för frågor kring programmering eller liknande, vi är alltid där för att hjälpa till.

Erik berättar vidare om vad det absolut bästa med föreningen är för något.

– Att kunna koppla ihop programmet med något vi älskar. Många av oss älskar att spela spel, eller vill göra dem. Föreningen vill få ihop de olika studenterna, speciellt från olika klasser. Att första, andra och tredje års studenter ska känna sig ihopkopplade. 

Läs mer om spelföreningen:

Hallå där, Ben Schelhaas!

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami