torsdag 30 maj 2024

Starta december med julmarknad på campus

Läs också

På torsdag kväll 1 december är det dags för secondhandmarknad med julanda i SöderS pub. Evenemanget arrangeras som ett skolprojekt av de tre studenterna Olivia Wikström, Izabelle Rasmussen och Petronella Isaksson.

Foto/redigering: Josefin Lublin, marknadsföringsansvarig SöderS pubstyrelse.

CAMPUS. Strategisk ledning av tillämpat event och turismprojekt är en kurs på C-nivå som går att välja på turismprogrammet där man under terminen får utbilda sig inom projektledning och genomföra ett event. De tre studenterna Izabelle Rasmussen, Petronella Isaksson och Olivia Wikström som läser kursen har valt att satsa på ett projekt av studenter, för studenter. De ville göra något som de kunde genomföra i närtid och som kunde gynna studenter, en secondhandmarknad kändes därför som rätt ide.

– Det har varit jätteroligt att kunna jobba praktiskt, från att få en tanke till att det ska genomföras. Det är även kul med alla som ska ställa ut sina grejer, jag är taggad inför torsdag, säger Olivia Wikström i en intervju med Nytt i Flempan.

Izabelle Rasmussen, Petronella Isaksson och Olivia Wikström. Foto: Privat.

Decembermarknaden är det praktiska momentet i kursen som de jobbat med under hösten. Det kommer att finnas runt 20 bord med försäljare på marknaden som även de är studenter på skolan. Allt från inredning som vaser av lera och egengjorda prylar till kläder och stickade tröjor går att fynda. Studenterna som arrangerar evenemanget har inga ekonomiska resurser och alla inkomster går direkt till utställarna. Eventet är gratis.

Bjuds på glögg och lotter

Som besökare kan man förvänta sig en mysig kväll i SöderS pub med julpynt, glögg och äkta julkänsla. Under kvällen kommer det också att finnas ett lotteri med chans till att vinna små julklappar som studenterna har bidragit till. Inför eventet uppmanas besökare att ta med sig en egen tygpåse eftersom det inte finns några ekonomiska resurser som kan tillsättas, men också för att det är främjande för miljön. 

– Kom dit med ett gott humör, känn in lite julstämning och börja december månad på bästa sätt, säger Olivia glatt.

Var? SöderS Pub – Södertörns högskola

När? 1 December kl 17.00 – ca 21.00

Hur? Komma till eventet, det är helt gratis att besöka! 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami