lördag 25 maj 2024

Stökiga ungdomar vid Ica Maxi i Flemingsberg: “Det gör mig väldigt obekväm”

Läs också
Man i orange jacka utanför ingången till en mataffär
Elias Pöljö. Foto: Cornelia Wretling

Elias Pöljö tycker att det är stökigt på Ica Maxi Flemingsberg under vardagseftermiddagar. Efter ett inlägg i en lokal Facebookgrupp visade det sig att han inte är ensam om att se problemen.

– Min flickvän och jag brukar hänga på kaféet vid Ica Maxi efter vi handlat. Det finns inte så många viloplatser och ibland vill man ha en plats att kunna ta det lugnt på efter jobbet. Det brukade funka jättebra men de senaste åren har det ändrats, säger Elias Pöljö.

Han beskriver att det ofta är gäng på sex till tio ungdomar i blandade åldrar som har gjort att det ändrats. Enligt Elias Pöljö är de där mellan två och fyra på eftermiddagen och är ofta högljudda och skräpar ner. Men det största problemet är att Elias Pöljö känner sig otrygg när de är där. Dessutom tror han att det finns en risk att platsen ska försvinna och det vill han inte.

– De sätter sig ofta nära oss och det känns som att de vill provocera och då känns det inte alls okej, vilket gör mig väldigt obekväm. Jag har inget emot att säga ifrån men när det så många hamnar jag lite i affekt, förklarar Elias Pöljö.

Skrev inlägg på Facebook 

I frustration skrev han ett inlägg i den lokala Facebook-gruppen “Vårt eget Huddinge” om problemen.

– Det var lite olika svar. Först var det ganska väntade svar, många var frustrerade av situationen.

Bland kommentarerna finns också de som delar av sig av sina egna upplevelser. Till exempel skriver en person att hen undviker att vara i butiken på grund av stöket.

“Är medvetna om problemet”

Elias Pöljö har pratat med en anställd i butiken som berättar att de är medvetna om problemet. Den anställda berättar att de varit i kontakt med skolorna som säger att eleverna har gymnastik i sporthallen mellan klockan ett och fyra på eftermiddagen. Enligt Ica Maxi  så handlar det om elever som går i årskurs 8 och 9.

Även Nytt i Flempan har varit i kontakt med butiken som bekräftar det som Elias Pöljö berättar. Butikschefen Jimmy Dahlström skriver i ett mejl att det handlar om högstadieelever som har gymnastik i Fleminghallen mellan klockan ett och fyra på eftermiddagen och att de då hänger i kaféet och matbutiken. Han skriver också att de kontaktat både polisen och kommunen.

Elias Pöljö har själv hört av sig till kommunens trygghets- och säkerhetsavdelning men har ännu inte fått något svar. 

– Kommunen kanske borde kolla upp problemet. Det skulle till exempel kunna sätta in vakter även om det vore tråkigt. Dessutom borde föräldrarna prata med sina barn. Jag har informerat de jag kunnat och vet inte riktigt hur det ska lösas, säger Elias Pöljö.

Nytt i Flempan har även sökt polisen i Huddinge utan att fått någon kommentar.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami