tisdag 28 maj 2024

Storkross av Huddinge HK – Siktar mot nya höjder

Läs också

Huddinge HK hade förlorat två raka matcher mot seriens topplag inför helgens match mot Bodens damer. Men nu är de tillbaka i vinnarspåret. Boden besegrades med 31–16 och nu siktar Huddinge på att avancera till handbollens finrum.

Huddinge HK är på banan igen. Foto: Axel Narving.

SPORT. Efter att Huddinge dam vann division 2 förra året har nykomlingarna visat att de även är ett topplag i den högre serien. Efter nio spelade matcher toppar de tabellen, och i den senaste kampen mot Bodens BK HF bjöd hemmalaget på ett riktigt målkalas. 

–Vi hade förväntat oss att vi skulle vara det bättre laget men inte att vi skulle vinna med så mycket. Vi tänkte nog att det skulle bli en jämnare match, säger assisterande tränaren Oskar Wikström till Nytt i Flempan.

Matchbilden stod klart tidigt. Första halvlek startade visserligen tufft men efter fem minuter släppte det för Huddinge och när halvtidsvisslan ljöd var ställningen 16–5. Ett bra försvar tillsammans med fint målvaktspel och högt tempo i anfallen var receptet till framgång. 

–Jag tycker att många gör det bra idag men framför allt vår målvakt Nathalie Skrinde, som gjorde en väldigt bra match. Hon gjorde många fina räddningar och bidrog dessutom till anfallsspelet genom snabba utkast, säger Oskar Wikström.

Matchresultatet 31–16 gjorde att Huddinge kunde gå från matchen med två viktiga poäng och fortsätter att hänga med i tabelltoppen. Att ligga högt upp i division 1 var ett av målen som gruppen satte upp i början av säsongen.

–Vi är faktiskt nykomlingar i den här serien så det var svårt att veta vilken nivå vi skulle kunna ligga på. Men efter försäsongen kände vi att vi skulle sikta högt för att ge oss själva chansen att ta oss upp i Allsvenskan, säger Oskar Wikström.

Huddinge genomför en satsning på damsidan för att kunna spela i Sveriges högsta serie, SHE, om några år. Laget består av många unga talanger som klubben fostrat själva. Ett tillvägagångssätt som de tror ska ta laget till nya nivåer. 

–Jag vet att vi tränar lika mycket som lagen i Allsvenskan, eller till och med lite mer. Vi har ett ungt lag och jag tycker de är väldigt duktiga, de lägger ner mycket tid och kommer samla på sig mer och mer erfarenhet. Dessutom fylls det på med unga talanger underifrån. Om vi fortsätter så här tror jag att vi kan komma långt.

På lördag väntar ett bortaderby mot Tumba där två viktiga poäng står på spel.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami