lördag 18 maj 2024

Storslagen återkomst för Huddinge IF — vinst i seriepremiären

Läs också
Huddinge IF:s damlag efter match. Foto: Vilma Adamsson Loreby

Huddinge IFs damlag fick en drömstart i den efterlängtade premiärmatchen.
— Vi klarar av nivån som nykomlingar, konstaterar Jessica Smedberg

I lördags var det seriepremiär när Huddinge IFs damlag mötte Älta IF på Källbrinks IP. Huddinge avancerade till andra divisionen efter att de slutat på en förstaplats i division tre. Nu var det dags för de gula att spela säsongens första match i den nya serien.

En efterlängtad comeback

Efter att ha åkt ner till tredjedivisionen för tre år sedan gick hemmalaget in i matchen med huvudet högt och med en comebackseger i sikte. På Källbrinks IP var det gul dominans på planen såväl som på läktaren. 

– Vi går alltid in för att vinna och det känns extra skönt i seriepremiären och på hemmaplan, säger Jessica Smedberg, spelare och assisterande tränare.  

Huddinge IF stod sig stabilt på planen matchen igenom. Hemmalaget inledde matchen starkt med högt presspel och flera offensiva chanser. Huddinge tog ledning halvvägs in i första halvlek genom Evelina Ihls välplacerade skott. 

I andra halvleken pressades de defensivt och hamnade längre ner på sin egen planhalva. En spelstil som inte passar de gula, konstaterar Huddinge IF. Trots Ältas höga press lyckades Huddinge undanhålla dem från målområdet. Sanna Kämpe avgjorde matchen med ett beslutsamt avslut när hon utökade ledningen till 2-0, vilket följdes av publikens jubel på hemmaplan.

“Hårt slit från spelare”

Hemmalaget lyckades stå emot det höga trycket och följde sin gameplan. Med en tydlig spelplan och när allt gick som planerat följde även ett gott resultat, konstaterar Jessica Smedberg.

– Anledningen till vinsten är hårt slit från samtliga spelare samt att alla spelar utifrån det som positionen kräver. Presspelet, uppspelet, genomspelet, djupledslöpningar och kontrollerat passningsspel på mittplan är alla gemensamma nämnare för vinsten. 

Första matchen i seriepremiären är ett smakprov på det tempo som hålls i den högre divisionen, men självförtroendet är något som Huddinge IF tar med sig till nästa match. 

– Att känna att vi klarar av nivån som nykomlingar i division två är en skön känsla […] vi tar med oss att vi behöver göra jobbet, både i träning och match för att klara en jämnare och starkare serie, säger Jessica Smedberg.

Nästa helg väntar bortamatch mot IK Tun för Huddinge IFs damer.  

Läs mer här om Huddinge IF damlags förväntningar inför säsongen.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami