torsdag 30 maj 2024

Studenter driver podcast om Södertörns polisutbildning

Läs också
Studenter driver podcast om Södertörns polisutbildning. Foto: Fanny Nilsson
Studenter driver podcast om Södertörns polisutbildning. Foto: Fanny Nilsson

Polisstudenterna Hjalmar och Johanna har tagit över produktionen av utbildningens egen podcast. Polisutbildningspoddens mål är att nå ut till både färdigutbildade poliser, polisstudenter och alla som går i tankarna att söka sig till yrket.

Polisutbildningspodden startades under våren 2018 av Södertörns polisstudenter Amanda Johansson och Olle Karvonen. Sedan dess har mickarna skickats vidare till nya studenter som besvarat frågor om antagningsprov, berättat om polisens praktikperiod och intervjuat utredare bland mycket annat. Efter ett uppehåll sedan i höstas har studenterna Hjalmar och Johanna nu startat igång podden igen.

Hjalmar och Johanna pluggar i samma studiegrupp på Södertörns polisutbildning och beskriver det som något av en slump att det blev just de som fick ta över podden. De hade båda lyssnat på Polisutbildningspodden innan de kom in på utbildningen och vill nu hjälpa till att driva projektet vidare. Syftet är att skapa en informationskanal inifrån polisutbildningen på Södertörns högskola som kan informera och motivera personer som funderar på att börja, ska börja eller redan går polisutbildningen.

— Jag vill definitivt uppmuntra folk till att söka sig till polisutbildningen. Vi behöver bli fler poliser och jag är övertygad om att det finns folk där ute som skulle bli bra poliser. Det är en otroligt rolig utbildning och redan under utbildningen får man känna av känslan av en bra sammanhållning, säger Johanna. 

Avsnitten utgår från olika teman där intervjupersoner bjuds in och lyssnarna får möjlighet att ställa frågor om ämnet i förväg. 

— Man får inte glömma den otroliga bredd polisyrket har, det finns så otroligt många vägar att gå inom polismyndigheten, till exempel utredare, hundförare, mc-polis, sjöpolis och många fler. Tack vare alla dessa inriktningar så finns det möjlighet att kunna få jobba med just det man brinner för, förklarar Hjalmar.

På grund av säkerhetsskäl och det rådande hotet mot poliser vill Hjalmar och Johanna inte porträtteras med efternamn.

Polisutbildningspodden finns tillgänglig på alla streamingplattformar för podcasts. För att ställa frågor om polisyrket kan man höra av sig till deras
Instagram: @Polisutbildningspodden
Mail: polisutbildningspodden@gmail.com. 
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami