onsdag 29 maj 2024

Studentradion kan försvinna om engagemanget inte ökar

Läs också
Hanna Brante
Hanna Brante. Foto: Privat

Studentmedier är något som universitet- och högskolor vill utveckla. Bristen på engagerade personer är dock ett stort hinder på vissa lärosäten. Mendan Studentradion 98,9 Uppsala växer för varje kämpar SH Radio för att kunna fortsätta verksamheten.

CAMPUS. Hanna Brante pluggar sista året på journalistik och digitala medier-programmet samtidigt som hon är med och driver SH Radios verksamhet. Detta är ett projekt som hon har arbetat med i nästan två års tid och hon hoppas att verksamheten kommer fortsätta efter att hennes studier är klara. Nytt i flempan har suttit med Hanna Brante för att se hur de arbetar för att göra sin plattform större. 

– SH Radio dog ut lite strax före pandemin. Efter det blev SH Radion en egen förening där vi nu jobbar för att styra upp allting innan mina studier är klara och vi behöver rösta in en ny styrelse, säger Hanna Brante.

Minskat antal sökande till verksamheten är det största problemet för SH Radio och om de inte kan fylla platserna kan verksamheten behöva stängas ner igen. Med lite över 800 följare på facebook och instagram blir det SH Radios främsta sätt att nå ut till studenter. Plattformarna används för att både göra reklam och att locka till sig nya medarbetare. 

– Vår plan är att nå ut till studenterna vilket jag tror att vi har lyckats med. Det svåra blir att studenterna som är intresserade inte vågar testa på radio för att de tror att de inte kan tillräckligt mycket. Så jag vet inte vad mer vi ska göra för att få flera aktiva medlemmar, säger Hanna Brante.

Radio
Det finns en risk att sudentradion kan försvinna om engagemanget inte ökar. Foto: Vincenzo Cantavenera

Studentradion 98,9 är Uppsala universitets radiostation där det i dagsläget har 18 medarbetare med sin egen hemsida. Med sammanlagt 3000 plus följare på facebook och instagram så är studentradion 98,9 är en av Sveriges populäraste studentdrivna radiostationer. Detta är något som SH Radio inte har resurser för. 

– Självklart önskar jag att vi skulle kunna bli lika stora som studentradio 98,9 men vi kommer aldrig bli det. Södertörns högskola kommer inte att lägga de pengar på oss för att vi ska kunna växa tillräckligt mycket, säger Hanna Brante.   

16 november har SH Radio årsmöte där man kommer att diskutera framtiden för verksamheten. Bland annat kommer frågan om hur man ska fylla positionerna för att SH Radio ska kunna fortsätta. 

– Jag hoppas att det kommer flera studenter, annars blir det inte så mycket radio kvar på skolan, avslutar Hanna Brante

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami