söndag 19 maj 2024

Succé för Flemingsbergs nya ungdomsinitiativ

Läs också
Från vänster: Cemîl Karahan, ordförande i Området IF, Hichem Nehdi, medgrundare i Området IF. Foto: Amanda Annasdotter Sagedal

Över 150 personer dök upp när den ideella föreningen Området IF öppnade sin nya lokal på Diagnosvägen i helgen. Här kan barn, ungdomar och unga vuxna träna kampsport, få läxhjälp och snart även få hjälp med personlig ekonomi. 

Initiativet är ett Idéburet Officiellt Partnerskap, IOP, mellan Området IF, Huddinge kommun och privata samarbetspartners. När Nytt i Flempan hälsade på var både Området IFs ordförande Cemîl Karahan, medgrundaren Hichem Nehdi och en av ungdomarna i full gång med att städa lokalen inför dagens träning. 

– Alla jobbar på frivillig basis och vi vill också att ungdomarna ska känna ett ägarskap och vara med att bidra, säger Hichem Nehdi. 

Grattis till öppningen! Har det gått som ni hade hoppats?

– Det gick bättre än vad vi hade förväntat oss. Vi hade inte trott att det skulle komma så många människor, det var extremt. Det var typ 150 pers, säger Cemîl Karahan.  

Cemîl Karahan berättar att folk dök upp trots att det inte har gjorts någon särskild reklam eller marknadsföring för eventet. Det är inte bara ungdomarna som har upptäckt verksamheten. 

–  Det är många som vill hjälpa till. Brandmännen här i Södertörn vill komma och vara med på träningarna och läxhjälpen. Även polisen har hört av sig. Vi vill ha lite blåljuspersonal här som får komma lite civilklädda till en början och vara med som privatpersoner, säger Cemîl Karahan. 

Verksamheten har aktiviteter för barn från sju år, men ingen övre åldersgräns. Cemîl Karahan och Hichem Nehdi tycker det är viktigt att jobba förebyggande, och vill därför börja tidigt. Samtidigt säger de att det är gruppen 12 till 19 år som är deras viktigaste målgrupp.

Shadi Alhafi är en av de unga som ofta är med på kampsportsträningen. Han säger att alla som kommer dit får hjälp till att hålla sig på ett bra spår och bygga upp sig själva.

Shadi Alhafi, 21 år, medlem i Området IF. Foto: Amanda Annasdotter Sagedal

All aktivitet är gratis för barn från 7 till 18 år. Det är en månadsavgift för de från 19 år och uppåt, och det kostar 150 kronor per år i medlemsavgift för alla.

Cemîl Karahan säger att målet inte är att de ska tjäna pengar på verksamheten, men att alla pengar som kommer in ska gå till tränararvoden, material och aktiviteter.

Från och med onsdag 29 november ska de erbjuda läxhjälp och torsdagen efter börjar  ekonomiakademin som kommer bli som en workshop. Där ska ungdomar få lära sig om ekonomi och aktier tillsammans med vuxna. 

– Det ska inte vara som en vanlig skolsituation, säger Cemîl Karahan

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami