onsdag 29 maj 2024

“Supertråkigt att missa VM”

Läs också
Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget

Den ständigt landslagsaktuella Sävehof-spelaren och tidigare Huddingebon Mathilda Lundström missar nu handbolls-VM i Spanien efter att främre korsbandet gått av. Mästerskapet inleds nu på fredag för Sveriges del. Där ställs Sverige mot Uzbekistan, Puerto Rico och Nederländerna i gruppspelet. Nytt i Flempan har kollat med Mathilda hur hon ser på skadan och Sveriges chanser i VM.

Hur kändes det att nås av beskedet att korsbandet är av?

– Det kändes otroligt tungt att få beskedet att säsongen är slut. Det har varit väldigt stort att det senaste året få spela i OS med landslaget och Champions League med Sävehof. Det suger ganska mycket faktiskt. Det känns supertråkigt att missa VM, att spela i landslaget är alltid kul och man är extra stolt efter det vi gjorde i OS senast när vi gick till semifinal.

Hur går tankarna inför framtiden?

– Jag ska opereras i mitten av december. Just nu har jag inga tankar mer än att ta hand om knät och förbereda mig inför operationen. Tankar på framtiden får komma efter.

När siktar du på att vara tillbaka på planen?

– Svårt att säga, det känns för långt bort. Förhoppningsvis går rehaben bra och självklart vill jag vara med i nästa stora mästerskap (EM i december 2022).

Kommer du följa laget på plats?

– Jag kommer inte åka med laget. Däremot kommer jag vara på plats i Spanien och ta semester med familjen där. Jag planerar att se Sveriges match mot Nederländerna på plats.

Slutligen, hur går det för landslaget i VM i Spanien?

– I gruppspelet ser jag Sverige som favoriter. Det kommer stå mellan Sverige och Nederländerna. Som vi spelade i OS har vi väldigt goda chanser. Nyckeln blir försvarsspelet och kontringsfasen. Det hade varit häftigt att få se Sverige i semifinal.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami