onsdag 29 maj 2024

Tentaperioder ökar trycket på Pressbyrån

Läs också
Pressbyrån vid Flemingsberg station. Foto: Alexia Breban

Tentamensperioder skapar stort tryck på personalen som arbetar i butiken vid Flemingsberg station. 
– Pressbyrån står för snabbt och enkelt och vi vill att det ska gå snabbt och enkelt för kunderna också, säger Viana som är butiksansvarig på Pressbyrån. 

FLEMINGSBERG. Pressbyråbutiken vid Flemingsbergs pendeltågsstation ligger nära Campusområdet. Deras kundkrets består av förbipasserande personer eller folk som arbetar i området och den största gruppen är studenterna på Södertörn. Det är cirka 13 000 personer som studerar där. Viana tar oftast hand om butiken och berättar att mer information om viktiga moment på högskolan, skulle underlätta för dem.  

– Till exempel kan skolan skicka ut scheman till oss, så som de gjorde år 2016, säger Viana.

Om hon får mer information kan hon planera i förväg för hur många personer som ska kallas in till jobbet den dagen. På så sätt hinner butikspersonalen sätta alla varor på plats i god tid och förbereda fikabrödet, smörgåsarna och kaffemaskinerna inför öppning.

– Det är bra att ha dag och tider som förmedlas till oss, då kan vi göra vårt bästa och vi får nöjda kunder, säger Viana.

Extra arbete krävs inför öppning

Ruschen är oftast mellan sju och nio på morgonen, sedan blir det lugnt tills alla ska åka hem på eftermiddagen. Viana förklarar att det kan kännas stressigt ibland när det är en hel del saker som ska genomföras på morgonen, det gäller inte att man endast står i kassan. Det krävs mycket extra arbete inför öppning och varor ska förbeställas helst en vecka innan. 

– Vi i personalen ser inte detta som ett problem, utan vi har hanterat det på bästa sätt. Det är jätteroligt att så många kunder vill komma och handla från oss, säger hon.

Det är vanligt att många studenter stannar och handlar på Pressbyrån, vilket leder till högt tryck i butiken under dessa perioder. Foto: Arkiv

Många studenter åker oftast in till Campus när en ny del av en kurs ska starta igång och när det blir dags för de att skriva en salstentamen vid slutet av delkursen. Därför är det vanligt att många studenter stannar och handlar på Pressbyrån, vilket kan leda till högt tryck i butiken under dessa perioder. 

“Vi känner inte till att det har funnits någon sådan rutin, men om de vill veta datumen då vi har många studenter som skriver tentamen är de välkomna att kontakta oss”, svarade Erik Wiklund tentamenssamordnare i ett mejl till Nytt i Flempan. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami