torsdag 30 maj 2024

Textilinsamlingar fattas på flera ställen i Huddinge

Läs också
En textilinsamlingsbox på Diagnosvägen i Huddinge. Nu önskar invånarna fler i stadsdelarna Visättra och Stuvsta. Foto: Filippa Axelsson

Organisationen Human Bridge står bland annat för textilcontainrar där man kan återvinna sina gamla textilier. Containrarna finns tillgängliga i nästan hela Huddinge. Men bor man i Stuvsta eller Visättra har man otur, för där finns de inte. Nu klagar flera boende.

Huge Bostäder har placerat ut dessa containrar runt om i Huddinge – utom i två av kommunens områden. I ett facebookinlägg är det nu flera boenden som klagar på bristen. 

En av dem är Aurora Brydolf som är bosatt i Visättra. Hon och många andra i området tycker att detta är frustrerande. 

– Vi är ju många här som har barn och barnkläder går åt. Det blir en frustration för att man  inte vet vad man ska göra av med kläderna. Det blir liksom ett överflöd av gamla kläder som inte har någonstans att ta vägen.

Aurora Brydolf bor i Visättra och är en av dem som är frustrerad över antalet insamlingsboxar. Foto: Privat.

Många slänger istället för att återvinna

Hon tycker att det är viktigt med en textilinsamling i området eftersom många vill göra gott och lämna kläder men som på grund av bristen inte ges möjligheten. Istället ligger den närmaste Human Bridge-containern i Flemingsberg, vilket är en bussresa på tio minuter för att sedan promenera en bit.

– Eftersom det inte finns just Human Bridge här är det flera i området som använder andra alternativ, bland annat Pingstkyrkan i Huddinge Centrum eller hos Röda korset. Men det är både en resa samtidigt som man ska bära tungt, säger hon.

Det är något som hon tror kan bli ett problem då många slänger sina kläder istället för att återvinna dem.

Hon anser sig vara miljömedveten och försöker göra gott på andra sätt. Hon är bland annat med i två stycken klädbytargrupper på Facebook och både säljer och köper begagnade plagg och varor på plattformen Sellpy. 

Aurora Brydolf tror att många definitivt hade engagerat sig mer och återvunnit sina gamla textiler om det funnits fler containrar tillgängliga.

Nytt i Flempan har sökt Huge Bostäder gällande Human Bridge och har blivit lovad återkoppling men har ännu inte fått något svar.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami