lördag 18 maj 2024

Tränarduo i Huddinge vinner idrottspriset 

Läs också
Tränarduon i Huddinge Hockey, Marcus Wilhelmsen och Christoffer Rosenberg, är stolta över att kunna ge tillbaka till idrotten. Foto: Jolina Pettersson Götegård.

Marcus Wilhelmsen och Christoffer Rosenberg tränar ungdomar i Huddinge Hockey och tilldelades i år Huddinge kommuns idrottspris för sitt engagerande arbete.

–  Det var många som hade kunnat vinna priset, men lotten föll på oss, säger Christoffer Rosenberg till Nytt i Flempan. 

Varje år delar Huddinge kommun ut priser och stipendier. Juryn består av medlemmar ur Huddinge kommuns kultur- och fritidsnämnd och pristagaren belönas med 20 000 kronor. Christoffer Rosenberg och Marcus Wilhelmsens arbete beskrivs i motiveringen med ord som  “oöverträffat engagemang och dedikation”. De båda tränarna beskrivs också ha lagt stor vikt vid idrottens värdegrund, främjat barns delaktighet och skapat en trygg och utvecklande miljö. 

Vägen till priset

Marcus Wilhelmsen förklarar att Ledarna i Huddinge hockey har ett starkt samarbete. De delar erfarenheter med varandra och jobbar som ett stort team. Han menar att alla som ställer upp som ideella ledare gör skillnad för samhället. Han betonar vikten av att kunna ge tillbaka till ishockeyn efter allt som sporten gjort för honom.

– Man vet själv hur mycket ens mamma, pappa, syskon och mor och farföräldrar skjutsat en överallt och varit med i hallen. Att kunna betala tillbaka är att ställa upp för idrotten. Det är en stor grej för samhället.

Christoffer Rosenberg förklarar att det finns många bra ledare inom klubben och sporten generellt, och att det är något att vara tacksam för. 

Att kunna bidra för att de unga ska hamna rätt

Christoffer Rosenberg säger att hans bidrag som ledare främst handlar om värdegrund. En av de viktigaste uppgifterna som ledare är att skapa bra människor som lär sig hur man för sig.

– Vi ska inte uppfostra ett barn men vi kan bidra med värdegrunden. Är de bra, så kommer resten på köpet. Att säga hej när man kommer till träningen kan verka som en småsak, men idag är det lite bortsuddat, förklarar Christoffer Rosenberg.

Något tränarna understryker är vikten av att själva föregå med ett gott exempel. Att till exempel hålla ett gott språk, smittar av sig på de yngre. Att vara ledare till ett barn i en viss ålder innebär ett stort ansvar. Marcus Wilhelmsen tycker  att det finns ett kollektivt ansvar i samhället att bidra till unga idrottande och sociala utveckling: 

–  För att vända det som försiggår i samhället skulle vi önska ett ännu bättre samarbete mellan kommunen, idrottsföreningar och skolan. Jag tror att det är nyckeln för att kunna skapa möjligheten för unga att kunna idrotta. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami