torsdag 30 maj 2024

”Tro på dig själv och ge inte upp. Med vilja kommer man långt.”

Läs också
Pierre Svärd
Pierre Svärd har gått från snickare till prisbelönad egenföretagare. Foto. Privat

Hallå där Pierre Svärd! Du och ditt företag Effektiv isolering i Sverige AB blev utsett till Årets unga företagare vid näringslivsfesten Huddinge Enterprize 2022. 

Hur känns det att bli tilldelad priset Årets unga företagare?

– Det känns väldigt roligt. Ett kvitto på att hårt arbete lönar sig.

Hur föddes idén till företaget?

– Jag blev inspirerad av ett amerikanskt tv program där dom arbetade med polyuretanisolering i sprayform. Jag kände direkt att det här var något jag ville lära mig och få in på den svenska marknaden. Jag jobbade som snickare men hade alltid en tanke på att vilja starta eget så till slut bestämde jag mig för att satsa på det. Jag startade företaget 2011.

Vad är hemligheten bakom dina och företagets framgångar?

– Hårt arbete och att göra rätt för sig. Jag har också hållit mig till en sak och fokuserat på att bli riktigt bra på det.

Har du stött på några motgångar? Hur överkom du dem?

– Det är främst att många varit skeptiska till en ny produkt på marknaden. Många år bestod av att övertyga och bevisa vilken fantastisk produkt det är med rätt kunskap och ärlighet. Isoleringen har otroliga egenskaper och det fick mig att bli envis och att inte ge upp.

Har du något tips eller lärdom till andra unga företagare?

– Tro på dig själv och ge inte upp. Med vilja kommer man långt.

Pierre Svärd
Ålder: 35 år
Bor: Uppväxt i Tullinge, bor nu i Huddinge
Aktuellt med: Utsedd till Årets unga företagare av Huddinge Enterprize 2022
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami