torsdag 30 maj 2024

Trots den påstådda döden – här växer padel

Läs också
Lunchrasten blir en perfekt timme att spela padel Foto: Elin Ehrencrona

Under Corona-pandemin var padel mycket populärt och hallar poppade upp som svamp efter regn. Nu, några år efter pandemin, stänger fler och fler hallar ned. Men Vista Padel gör tvärtom och tar emot priser för sin padelanläggning.

Det var den 12 april i år som Vista Padel vann priset som årets nyföretagare. Ett pris som delas ut av Huddinge kommun och är enligt Tobias Lagerström ett bevis på att padel lever som idrott. 

– En vattenstämpel på att padel är en idrott som är här för att stanna, säger Tobias Lagerström, en av ägarna av Vista Padel. 

Att antalet hallar ökade kraftigt under pandemin samtidigt som sporten blev stämplad som en trend menar Tobias Lagerström ligga bakom den påstådda “döden” av sporten. 

– Padel blev mer som en trend än en framtida idrott. Vi vill få igång föreningslivet, att få hit dem som älskar sporten och bygga på det som en idrott. Det gäller också att hitta den rätta balansen: om det finns för få hallar finns det inga tider. Viktigt att ha ett kontinuerligt växande av idrotten, säger Tobias Lagerström.

En plats både för en kopp kaffe och padel Foto: Elin Ehrencrona

Vista Padel startades 2022 när fyra familjer gick ihop för att starta en samlingsplats som de såg saknades i Huddinge kommun. Fokuset låg inte bara på att skapa en byggnad där man kunde köra padel i. Utan de skulle skapa en mötesplats för människor att samlas, hänga och dela mer än bara sin kärlek till padel. 

– Istället för att fokusera på att öppna en padelhall, fokuserade vi på att öppna en mötesplats. Att bygga en riktigt härlig community för både vuxna och barn, fortsätter Tobias Lagerström. 

Fokuset ligger också på den yngre generationen, för att motverka den ökande skärmtiden bland barn. Det är runt omkring 200 barn som är medlemmar i Vista Padels förening, med varierande åldrar och erfarenhet av padel. Utöver padel finns det en plats även för barnen att leka, käka och ha ett ställe att hänga på. 

– Vi kallar oss själva för en breddförening, alla är välkomna. Från nybörjare, till de som vill träna någon gång i veckan och de som vill köra på elitnivå, säger Tobias Lagerström.

För det är aktiviteterna och passionen för padel som gör att padel som idrott växer både bland unga och vuxna. Gemenskapen som finns mellan medlemmarna och kärleken till deras kommun gör Vista Padel till en levande plats både för padel och kommunen i sig.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami