torsdag 30 maj 2024

Tuff start i Superettan för Huddinge Basket

Läs också

Huddinge Baskets herrar har inlett sin debutsäsong i Superettan (SEH). Efter elva spelade matcher har laget samlat ihop två segrar och ligger tolva i tabellen. Ett läge som de inte hade drömt om inför säsongen. 

–Vi har tyvärr inte fått den start vi hoppats på, säger Wiggo Wiberg Lloclla, spelare i Huddinge Basket. 

Det har varit en tuff start för Huddinge Basket. Med två segrar, ligger de nu tolva i tabellen. Foto: Pixabay

SPORT. För första gången någonsin spelar Huddinge Baskets herrlag i den näst högsta ligan i Sverige. Starten blev dock inte som de hade hoppats på. Inför säsongen var spelarna  medvetna om att de sågs som underdogs och skulle blir tvungna att kämpa för sin plats i Superettan. Men att de skulle vara ett av bottenlagen i tabellen var inget de räknat med. 

–Vårt mål när vi startade säsongen var att placera oss så högt som möjligt och i alla fall vara topp fyra. Men vi har tyvärr inte fått den start vi hoppats på, säger Wiggo Wiberg Lloclla. 

“Det slappnas av för mycket”

Lagets svaghet har varit sista delen av matcherna. I nästan alla matcher har de varit i ledning efter första halvlek men ändå förlorat när slutsignalen gått. Något som många lag lyckats utnyttja. 

–Vi kommer inte tillbaka med samma energi efter pausvilan. Det slappnas av för mycket eftersom vi ofta leder med tvåsiffrigt. Vi måste börja hålla fokus i andra halvan av matchen och inte tappa vårt momentum. Helt enkelt avsluta matchen som vi startar den, säger Wiggo Wiberg Lloclla.

Nästa match mot Täby

Det är lätt att gräva ner sig som lag när det går dålig och inte alltid enkelt att hantera det. Men med en ung trupp som har kvalitéer och hunger kan det vara enklare att hantera motgångar. 

– Jag skulle säga att vår lagkänsla är en av de bästa i Superettan, vi är alla ganska nära varandra. 

Nästa match spelas den sjätte december mot Täby.

–Eftersom det är ett litet uppehåll är det dags att vi lär oss av våra misstag. I och med att vi har lite mer tid inför nästa match kommer vi kunna jobba mer systematiskt med hur vi ska slå Täby. Det är viktigt eftersom vi hamnat i en position där vi måste börja vinna matcher. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami