tisdag 28 maj 2024

Tumba United ska vara en trygg plats för ungdomarna 

Läs också
Ingången till Storvreten IP. Foto: Benhur Bekit

Tumba United är en fritidsverksamhet som arbetar för att ungdomarna i Tumba ska ha en trygg och säker plats att vara på utanför skolan och hemmet. Fritidsledaren Tunahan Selek beskriver sitt arbete inom föreningen: 

–  Vi jobbar för att ungdomarna i Tumba ska ha en plats som de kan ha som ett andra hem.

Att ha en plats där man känner sig trygg utanför hemmet är viktigt och det är precis vad Tumba United har erbjudit ungdomarna i Tumba sedan föreningen startades för ungefär sex år sedan. Fritidsledaren Tunahan Selek säger att Tumba United startade med ett grabbgäng som gillade att spela fotboll. Fotbollsintresserade reste från olika förorter i Stockholm för att spela fotboll med varandra. Allt började med fotboll men nu har verksamheten växt till något betydligt större. Aktiviteter, föreläsningar och läxhjälp är några saker som Tumba United erbjuder.

Barnen brukar komma till Tumba Uniteds lokaler eftersom föreningen inte bara en plats för fotboll utan även en plats där barnen kan fördjupa sig i skolarbetet.

– Vissa barn har inte den möjligheten att kunna plugga hemma, barnen kanske har det stökigt hemma eller att det är för många i huset, säger Tunahan Selek. 

Tunahan Selek, fritidsledare hos Tumba United Foto: Benhur Bekit.

Storvreten i Tumba är ett utsatt område där det förekommer brister i familjerna som gör att barnen inte har möjligheten att utöva någon sport på en föreningsnivå. Fritidsledarna strävar efter att hitta andra intressen som barnen vill göra. Tunahan Selek betonar vikten av att föreningen handlar om mer än bara fotboll:

– Det är inte bara fotboll som är i fokus hos oss i Tumba United. Vi startade med fotboll och det är vad vi alla har gemensamt, men vi ville göra det till något betydligt större. 

Storvretens sporthall. Foto: Benhur Bekit.

IFK Tumba är en fotbollsförening som många i Tumba någon gång har spelat i. Tunahan Selek lyfter även fram IFK Tumba som förening som hjälper Tumba United med allt från material till lokalerna som föreningen har tillgång till.

– IFK Tumba hjälper med allt ekonomiskt stöd, råd och tips. Vi har möjligheten att göra det barnen vill göra med stödet vi får av föreningen. 

Faktaruta: 
Alla aktiviteter sker vid Storvretens BP där det finns en inomhushall samt två elvamannaplaner.
Söndagsbollen: 18:00-21:00. 
Eftermiddags aktivitet: 15:30-17:00 (mån-fre)
Fika klubben: 17:00-19:00 (mån-fre)
Läxhjälp: 15:00-17:00 (tisdagar, kan erbjudas varje dag vid behov)
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami