lördag 25 maj 2024

Hallå där, Annika Öhrner!

Läs också
Foto: privat

Art Space är en ny konstsatsning i samarbete med Södertörns högskola och stiftelsen Clara. Den andra utställningen “Vara plats” visar verk av konstnärerna Lina Bjerneld, Astrid Svangren och Erik Uddén ut sina konstverk. Nytt i Flempan har träffat Annika Öhrner, utställningsansvarig. 

Berätta om ditt arbete med Art Space?  

– Vi har sedan 2016 börjat aktivera konsten på campus mer. Jag är forskare och lärare i konstvetenskap och granskar ofta min omgivning och de konstverk som finns i den. Innan gallerirummet kunde skapas har vi kunnat se närmare 400 verk runt om på campus. Idén har funnits länge hos lärare men förverkligades nu.  

Hur sker urvalet av artisterna?  

– Det viktigaste är att det är samtidskonst och kvalitet. Men också att det finns någon typ av förhållande till den här platsen. Den länken kan vara på alla möjliga vis, men det vi vill fånga upp är forskningen. 

Vad vill ni väcka för tankar med utställningen?  

– Jag tror att utställningen kan öppna ögonen för den miljö som många av oss som pluggar och jobbar på befinner oss i. Vi noterar inte omgivningen då vi inte ser oss omkring särskilt mycket, men plötsligt händer det något annat och då får man också upp ögonen för vad som redan finns. 

Vad är planerna för framtiden?  

– Vi ska fortsätta söka upp de mest intressanta konstnärerna och intressanta forskningsprojekt på Södertörn.  

Vilka konstnärer kan vi räkna med att se på Art Space i framtiden? 

– Omid Delafrouz är en av de konstnärer som kommer att få visa sina målningar. Hans verk “Den ensamma skejtaren” hänger på campus redan idag och finns att se om man går in i biblioteket och ner för trappan. 

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami