söndag 26 maj 2024

Vad tycker du om den nya nedskräpningslagen?

Läs också

Från och med nästa år blir det straffbart att slänga till exempel fimpar, godispapper och tuggummi på marken. Böterna för nedskräpningen blir 800 kronor.

“Jag tycker den är väldigt bra. Det är det här med piska och morot. Belöningen är att vi har det rent och fint och fräscht. Nedskräpningen drabbar ju i annat fall skattebetalarna när kommunen behöver hålla rent”

Paco Feli, 48 år, Huddinge

” Jag har inga starka åsikter om det egentligen men det finns väl dåliga effekter av både tuggummin och fimpar. Jag hade hellre sett att böterna var inkomstbaserade i stället för just 800 kronor”

Thomas Tholin, 47 år, Huddinge

“Jag tycker att det är bra. Däremot tror jag att det kommer bli svårt att ge böter, man behöver ju bli tagen på bar gärning. Jag tycker att 800 kronor är en rimlig summa som känns”

Alexandra Essén, 39 år, Huddinge

“Det är väl bra att man inte skräpar ner. Sen kan man ju fundera på var man ska slänga fimpen. Här i parken finns till exempel inga papperskorgar för fimpar. Det är som med allting, de tänker inte hela vägen”

Leif Selin, 62 år, Huddinge

“Egentligen tycker jag nog att det är bra. Jag är inte för böter men jag är mot nedskräpning. Jag är ju snusare själv och måste erkänna att det har hänt att jag har slängt snus på marken”

Micke Palm, 45 år, Huddinge

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami