tisdag 21 maj 2024

Vann årets anläggning 2021 – Så drivs Golden Padel idag

Läs också
Huvudtränaren Charlie Skoglund och hallchefen Åsa Englund  Foto: Kasper Almström Olsson

Golden Padel i Skogås har stått klar sedan hösten 2021. Hallen fick en rivstart då den vann priset årets anläggning vid Padel Galan samma år. 

Det var supermäktigt och jätteroligt, säger Åsa Englund, hallchef på Golden Padel.

När den sydamerikanska sporten padeltennis anlände till Sverige togs den svenska befolkningen med storm. Padel blev sedd som den snabbast växande sporten i Sverige under åren vi hade Corona. En som verkligen fastnade för padel är nuvarande huvudtränare Charlie Skoglund.

– Jag la av med fotbollen som jag har hållit på med hela mitt liv. Jag blev beroende. Jag ville vara med i den världen, säger Charlie Skoglund. 

Året var 2021 när Åsa Englund och Charlie Skoglund slog upp dörrarna för Golden Padel i Skogås. Det tog inte lång tid innan hallen fick sin uppskattning. I januari 2022 hölls padelgalan där de vann utmärkelsen för årets anläggning. Priset röstades fram av allmänheten. Huvudtränaren Charlie Skoglund beskriver sin tacksamhet. 

– Det var som ett kvitto på att vi hade gjort ett bra jobb sedan start, säger han. 

Två av banorna som finns på Golden Padel konstruerade av guld. Foto: Kasper Almström Olsson

Efter galan har deras glöd för padel bara ökat. För att hallen ska rulla på så är det viktigt att ha en bra kontakt med sina kunder så att man kan skapa en säker grund. Mycket fokus ligger på att hjälpa ensamma spelare att kunna anmäla sig till hallens olika aktiviteter, berättar hallchefen Åsa Englund. 

– Vi har aktiviteter sju av sju dagar i veckan. Vi låter våra kunder välja vilka aktiviteter som ska hållas i hallen. Det är ju inte vi som ska bestämma vad de vill spela, säger Åsa Englund. 

Förutom en god kundkontakt vill de understryka att man måste ta hand om hallen på bästa möjliga sätt. Putsa glas, alltid vara tillgängliga om något strular och hålla rent är några saker som är viktiga för att bedriva en bra padelhall. Det ska vara en bra spelupplevelse för kunderna som kommer till Golden Padel, menar Åsa Englund. 

– Det här är som vårt andra hem! 

Faktaruta
Öppet 05:00-24:00
Bemannat stora delar av dessa timmar
5 dubbelbanor totalt med konstruktion av guld
Högsta takhöjd på 11 meter
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami