lördag 25 maj 2024

Vardagshjälte på Ica Kvarnen hyllas

Läs också
emma ica
Emma Dahlgren har hyllats för sin insats på Ica kvarnen. Foto: Jenny Joukainen

I ett inlägg i facebookgruppen vårt eget Huddinge finns en bild på en ung kvinna från Ica Kvarnen som hjälper en äldre dam att bära hem sina matkassar. Inlägget har nu fått nästan 1000 gilla-markeringar. Kvinnan på bilden heter Emma Dahlgren. Nytt i Flempan har träffat denna vardagshjälte för att prata om reaktionerna och omtanke i vardagen.

HUDDINGE Emma Dahlgren, 26, arbetar på Ica Kvarnen i Huddinge sedan två år tillbaka. I Facebookgruppen vårt eget Huddinge har en kvinna fångat henne på bild och lagt ut den. På bilden ser man när Emma Dahlgren går bredvid en pensionär och bär hennes matkasse. Emma berättar att hon blev lite ställd när hon fick höra från några kompisar att hon blivit så uppmärksammad för sin insats.

–  Det var jättekul, men jag var inte alls beredd på det. Det var en kund utanför som såg det och fotade. Sen skickade både en kollega och en kompis det till mig. Jag visste inte ens att någon sett det, säger Emma Dahlgren.

Det var i förra veckan som Emma Dahlgren satt i kassan i butiken. När en kvinna kom in och handlade insåg hon att hon inte kunde få hem sina varor själv. Det var nämligen inte plogat på gångvägen utanför. Kvinnan frågade då om hjälp och Emma Dahlgren tvekade inte att bära kvinnans varor hem.

– Det var jätteuppskattat. Vi har faktiskt haft ett par sådana situationer tidigare här på Ica. En kollega har kört hem en kund som inte kunde ta sig hem. Det var hela vägen till Skogås, säger Emma Dahlgren.

Anledningen till att Huddingeborna blev glada och engagerade för att hon hjälpte till med matkassarna tror hon beror på att det skrivs mycket negativt på Facebook. När något bra händer blir det extra upplyftande för invånarna.

För att kunna genomföra fler hjälteinsatser i vardagen tror Emma Dahlgren det handlar om att försöka vara uppmärksam, se alla människor och försöka hjälpa till så gott man kan. På Ica Kvarnen menar hon att personalen är hjälpsam för att de är ett skönt gäng som tycker om människor. Men också det faktum att butikschefen är väldigt engagerad med att sponsra välgörenhet.

– Jag har aldrig tidigare arbetat i en butik med så stort samhällsengagemang. Butikschefen samarbetar till exempel med Livets hjälp som jobbar med att hjälpa människor i Huddinge som har det sämre ställt. De hjälper även människor som kommer till Sverige från Ukraina, säger Emma Dahlgren.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami