onsdag 29 maj 2024

“Vi har inte så mycket att göra bland topp-fem”

Läs också
Fredrik Mälberg utanför Björkängshallen, Foto: Jef D’Joos

Huddinge hockey har haft en tung säsongsinledning och lever inte alls upp till förväntningarna. Laget parkerar näst sist i tabellen med endast två vinster på elva matcher. För Nytt i Flempan berättar sportchefen och tränaren Fredrik Mälberg om den svaga starten. 

När Fredrik Mälberg var här senast var Huddinge IK ett topplag i Hockeyettan, nu är Huddinge IK bland de sämsta lagen. Enligt honom beror detta på att det är en nystart i klubben med nytt folk i ledningen och på isen.

Inför säsongen hade vi en mycket högre ambitionsnivå än vad resultaten har visat. Vi siktade på en topp-fem-placering, säger Fredrik Mälberg.

Resultaten är missvisande

Huddinge IK är näst sist i Hockeyettan. Även om säsongen har gått lite sämre än förväntat finns det förhoppningar om att göra någonting bra denna säsong.

–  Vi har kanske inte spelat så dåligt som resultaten har blivit så någonstans är det lite missvisande men samtidigt ljuger inte en tabell efter 11 matcher, förstå mig rätt men vi har inte så mycket att göra bland topp 5 men vi har inte kommit upp i den nivå vi ska heller.

Fredrik Mälberg säger att man får nya chanser efter jul där man kan gå den långa vägen upp, med detta menas spel i Vårettan och ett eventuellt slutspel till Hockeyallsvenskan.

Långsiktig process

Fredrik Mälberg är stolt över sin förening och tror att Huddinge IK har någonting bra på gång. Hans förhoppning är att föreningen ska bli stabil och stark och hitta tillbaka till forna glansdagarna där de varit nära att nå spel i dåvarande Elitserien (numera SHL).

– Vi vill vara den klubben som Huddinge IK var förr. Vi vill vara en bra plattform för spelare att utvecklas och verka både i ungdomsled och upp till A-laget. Vårt långsiktiga mål är att ha en såpass stark och gedigen verksamhet och stärka det märke Huddinge IK har.

Så spelas Vårettan:
https://www.hockeyettan.se/sa-spelas-hockeyettan/#1659958118636-7facd4c3-12c5
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami