tisdag 21 maj 2024

Vista Padel – fem månader senare

Läs också
Mikael Sköldfjord-Norberg
Mikael Sköldfjord-Norberg, delägare Vista Padel. Foto: Charlie Hedman

Efter att ha haft öppet i fem månader är Nytt i Flempan på plats för att följa upp vad som har hänt sedan sist för Vistabergs nya padelklubb. Har “padel-döden” satt käppar i hjulen för Mikael Sköldfjord-Norberg och hans tre vänner och delägare? 

SPORT. “Padel-döden” är en term som har fått genomslag efter att pandemin nått sitt slut. Sporten växte i hög takt under de två åren som vi skulle hålla avstånd från varandra men tycks nu ha nått sitt klimax. 

– Hypen är över för länge sedan. Det som händer nu är att marknaden stabiliseras och normaliseras. Det är helt normalt, det är ju orimligt att en liten stad ska ha 15 padelhallar med tio banor i varje hall. Det är ju klart att det blir många konkurser då och att padelhallar tvingas stänga igen, säger Mikael Sköldfjord-Norberg.

Han har inte startat padelhallen på egen hand, utan tillsammans med tre vänner och deras respektive. Det har blivit ett projekt som fyra familjer har varit med att starta upp.

Mikael Sköldfjord-Norber och hans vänners fick idén att bygga hallen när sporten var som störst och pandemin hade börjat lägga sig. Padel var fortfarande “trendigt”.

Stort engagemang

När nyheten kom att det skulle öppna en ny hall i Vistaberg var engagemanget stort, framför allt på sociala medier.

– Vi hade byggt järnet på Instagram fram till öppningen, säger Mikael Sköldefjord-Norberg. Vi hade 900–1000 följare innan vi slog upp dörrarna. Det var många som ivrigt väntade på att vi skulle öppna..

De fyra grundarna har sedan början haft en tydlig filosofi med projektet, att det inte bara ska betraktas som en padelhall.

– Vi strävar efter att vara en mötesplats och det är därför vi öppnar vår bistro nu, säger Mikael Sköldefjord-Norberg. Mat skapar ju möten på ett eller annat sätt, så nu accelererar vi och tar nästa steg med att ta in käket.

Foto: Charlie Hedman

I dagsläget har grundarna inga planer på vidare tillväxt av företaget.

– Nu ligger fokuset på att komma i form med våra coworking och konferensrum. Vi vill ta in företag som ska kunna använda de ytorna som tänkt arbetsplats, säger Mikael Sköldefjord-Norberg. 

På dagtid är padeltimmarna inte lika efterfrågade som de är senare på eftermiddagen och kvällen. Planen är att då nyttja lokalen som arbetsyta för de som behöver.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami