lördag 18 maj 2024

Vivi Weissglas: “Jag älskar mitt jobb på Prego”

Läs också

Hallå där, Vivi Weisglass, 45 år, arbetar i cafeterian Prego vid Södertörns högskola.

Vivi Weisglass på café Prego
Vivi Weisglass på café Prego. Foto: Alexia Breban

Hur länge har du jobbat på Prego?

– Jag har jobbat här i många år, men innan jobbade jag med restaurang företaget Nordrest i mer än tre år, därefter på ett annan café som behövde stänga på grund av pandemin. 

Hur är det att jobba här?

– Jag älskar mitt jobb. Jag är här eftersom jag tycker om mina kunder och att ta hand om cafét. Det viktiga för mig är att alla kunder ska känna sig välkomna och att det finns en lugn miljö där de kan studera. Jag är inte så bra på att göra kaffe, men jag tycker om att vara social och är bra på att kommunicera med kunderna. 

Faktaruta Vivi Weissglas
Faktaruta Vivi Weissglas

Trivs du med ditt jobb?

– Jag trivs jättebra här, därför kom jag tillbaka men jag jobbar endast femtio procent. Förut hade jag problem med mitt knä och blev tvungen att sluta arbeta på heltid.

Vad är det bästa/sämsta med Prego cafeterian?

– Det bästa här är mina kunder eftersom de är så trevliga och glada när de kommer och handlar på Prego. Det är främst mina kunder som motiverar mig att jobba. Mina arbetskollegor är väldigt trevliga och engagerade. På jobbet är jag aldrig stressad, eftersom jag är duktig på att planera och organisera. Jag planerar vecka för vecka, jag vet till exempel vad och hur mycket som har sålts i butiken varje dag. Det enda jobbiga för mig är att mitt hem är långt bort, annars finns det inget negativt att säga. 

Vad tycker du om miljön på Prego? 

– Det är en lugn och mysig miljö här, det är öppet för alla. Till cafét är det väldigt smidigt för studenterna att ta sig till och från sina salar eller till biblioteket. Det är en perfekt miljö. 

Vill du lära känna ytterligare ett ansikte från Prego? I våras träffade Nytt i Flempan Hanna Andersson.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami