torsdag 30 maj 2024

“Det bästa är att se folk växa och utvecklas”

Läs också
Winnie Mukaru som blev utsedd till Huddinges Stolthet 2022. Foto: Alva Folkesson

Hallå där Winnie Mukaru, koordinator på Talangakademin i Huddinge som i fredags blev utsedd till Huddinges stolthet på Enterprize-galan. 

Hur känns det att ha blivit utsedd till Huddinges stolthet?

– Jag är fortfarande i chock, jag hade ingen aning om att jag skulle bli utsedd till Huddinges stolthet. Jag är väldigt glad att näringslivet och folk runt omkring ser det jag gör. Jag känner stor ödmjukhet inför det.

Hur länge har du jobbat på Talangakademin?

–Jag har jobbat på Talangakademin i två år. Det har varit roligt att vinna det här priset eftersom jag var med och etablerade Talangakademin under en väldigt svår tid. Det var pandemi och samtidigt skulle vi få ut folk i praktik och arbete.

Vart får du ditt driv ifrån?

–  Jag anser att det är ett väldigt viktigt jobb och jag brinner för att göra skillnad för människor som vill komma ut i arbete. Utan en drivkraft skulle man inte kunna göra det här jobbet, för man träffar människor som sökt jobb i många år och fått många nej. Då måste man själv ha energin att kunna motivera, coacha och inspirera människor.

Vad tänker du om Talangakademins framtid?

– Jag hoppas att vi fortsätter utvecklas. Det är viktigt att få med fastighetsbolag och andra aktörer som vill vara med och bidra till att göra skillnad på riktigt. Jag vill att Talangakademin i framtiden etableras på fler orter och även i Stockholms stad.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är att träffa människor, speciellt våra talanger som vi kallar dem. Vi tror på att alla människor har en talang och att de behöver en plats där de kan visa vad de går för. Det är även väldigt roligt att träffa arbetsgivare som är villiga att ta emot våra talanger. Jag skulle vilja lyfta vårt samarbete med Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsenheten samt andra aktörer, för utan dem skulle vi inte lyckats. Men det absolut bästa med mitt jobb är att se folk växa och utvecklas. Från att folk kommer till oss och knappt vågar ha ögonkontakt till att se samma personer gå härifrån med rak rygg.

NamnWinnie Mukaru
Ålder45
BorStockholm
YrkeKoordinator på Talangakademin
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami