lördag 25 maj 2024

Youth Spotlight – Unga talanger står på scen

Läs också
Scenen på kulturcentret Subtopia. Foto: Daniel Karimi.

Igår hölls den första upplagan av Youth Spotlight. En öppen scen på kulturcentret Subtopia, där unga får visa sin talang genom sång och dans. Efter alla uppträdanden förklarar Langa Pagard och Alma Cedvall, från eventpersonalen på Subtopia, om hur eventet kom till.

Youth Spotlight arrangerades igår för första gången. Projektet kom till med hjälp av idéförslag från Langa och fler inom ungdomsgruppen, då de såg det som en möjlighet för att uppmuntra unga att ta plats och synas. Genom stöd och vägledning från Subtopia samt bidrag från Botkyrka kommun lyckades idén bli till verklighet igår. 

– Vi är jättenöjda med kvällen, vi är det på grund av att vi såg flera visa sin talang. Det bästa var att samla gruppen och visa att det är fritt att vara bekväma och uppträda på scen. Vi är så glada att se alla där ha så kul, säger Langa. 

Förutom att vara eventpersonal på Subtopia, dansade även Alma på scenen igår tillsammans med sin dansgrupp Xeno id. Hon berättar varför hon känner en trygghet på scenen. 

– Det var fantastiskt att dansa, i gruppen gör vi egna koreografier och det är jättekul. Det som gör mig bekväm att dansa på scen är dels på grund av dansgruppen, men främst är det publiken då de ger mycket stöd och taggar till. Jag tror att andra får just den känslan med, vilket leder till att andra uppträder med samma känslor som mig, säger Alma.

Till vänster: Langa Pagard, till höger: Alma Cedvall. Foto: Daniel Karimi.

Responsen efter kvällen har lett till att eventpersonalen är optimistisk om scenen kommer att vara öppen nästa år igen. 

– Till nästa gång hoppas vi utveckla genom att ha mer tid, så vi kan nå ut till fler ungdomar som kan visa sin talang. Då ska vi även fokusera mer på projektet för att få en större publik. Målet är att vi ska ha en öppen scen igen om ett år, kanske ännu tidigare, säger Alma och Langa. 

Namn: Langa Pagard
Ålder: 19 år
Ort: Norsborg, Alby
Yrke:  Eventpersonal på Subtopia, studerande
Namn: Alma Cedvall
Ålder: 20 år
Ort: Tullinge
Yrke: Eventpersonal på Subtopia, studerande
Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami