onsdag 29 maj 2024

Ytterligare en förlust för FBI Tullinge  

Läs också

FBI Tullinge bjöd under söndagen in Djurgården till ett Stockholmsderby i Fleminghallen. Det var länge en jämn match, men till slut var bortalaget starkast och vann med 7–5.  

Det var en jämn match mot Djurgården, men som slutade i förlust. Foto: Patrik Issa.

SPORT. Tullinge har fått en tuff start på säsongen i Innebandyallsvenskan. Efter de nio första matcherna placerar sig laget på en niondeplats i tabellen. Det är precis ovanför nedflyttningsstrecket till Division 1. Gårdagens match slutade med ytterligare en tung förlust för laget.  

Förlorat fyra av fem matcher

Matchen mot Djurgården var jämn trots en tidig ledning av bortalaget. I den tredje minuten gjorde Djurgården 0–1, men kort därefter kvitterade Tullinge till 1–1. Ett resultat som sedan stod sig första perioden ut. Efter pausvilan återtog Djurgården ledningen och behöll den till tredje perioden. I slutskedet kvitterade Tullinge till 5–5, men lyckan var inte långvarig. Snart var Djurgården tillbaka i ledning. Med minuten kvar fastställde bortalaget resultatet till 7–5.

Vi har mycket att leva upp till för att nå dit vi vill vara, säger Wilhelm Lau Nygren. Foto: Patrik Issa.

Det är en förlusttrend som också har visat sig i tidigare matcher under säsongen. Tullinge har förlorat fyra av de fem senaste matcherna laget spelat. 

– Vi spelade stundtals bra men vi bjuder på misstag som de kunde ta tillvara genom att göra mål, säger Tullingespelaren Wilhelm Lau Nygren.  

Har halva säsongen på sig att vända

–Vi har mycket att leva upp till för att nå dit vi vill vara, vi gör alldeles för många misstag och sätter inte våra chanser. Något vi måste göra för att vinna matcher, säger Wilhelm Lau Nygren.  

FBI Tullinge har spelat i Innebandyallsvenskan sedan säsongen 2017/2018. Men för att fortsätta göra det kommande år måste laget bryta den negativa trenden och börja vinna matcher.  

– Vi har drygt halva säsongen på oss att vända det här och hitta tillbaka till formen vi haft tidigare, säger Wilhelm Lau Nygren.  

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami