torsdag 30 maj 2024

Zebrorna vill bli mer seriösa – Så ska det gå till

Läs också
Söfres Zebror
Zebrornas mål för stunden är att träna mer strukturerat och bli ett “riktigt” lag. Foto: Privat

Södertörns högskolas egna korplag Söfres Zebror ska bli mer seriösa. Det säger ordföranden i det sociala utskottet i studentföreningen Söfre, Maya Olsson i en intervju med Nytt i Flempan.
– Vi spelar fotboll för att det är kul men har som ambition att bli mer seriösa, säger hon. 

SPORT. Söfres Zebror grundades i syfte att ge studenter mer möjligheter till aktiviteter efter skolans slut. Här ska studenterna kunna glömma allt som har med pluggandet att göra och fokusera på något annat.

– Hela föreningen är till för studenterna och vi vill att studenterna ska göra mer än att plugga. Vi anordnar fester så då tänkte vi att någon typ av sport satt på plats. Fotboll är det flest som spelar och korpen är ganska lättillgänglig vilket gör det naturligt med ett korpen-lag, säger Maya Olsson.

Tävlingar och mål 

Maya förklarar att laget spelar mot likasinnade korplag som har samma inställning till fotbollen som Söfres Zebror har. 

– Vi spelar mot lag som precis som oss gör det för att det är kul så det blir inte så jättehårt spel med hårda tacklingar men ibland hettar det till, säger hon med glimten i ögat.

Maya Olsson
Maya Olsson är ordförande i det sociala utskottet i Söfre. Foto: Noel Alfredsson

Zebrornas mål för stunden är att träna mer strukturerat och bli ett “riktigt” lag. Laget har en uttalilig rival och det är SU korplag som har mer strukturerade träningar, något som Söfres Zebror vill bli bättre på. För Zebrorna är målsättningen tydlig.

– Dels behöver vi träna mer, men det hade också varit bra att sätta en tradition med andra skolor. Vi skulle kunna mötas en gång om året för att sätta en rivalitet och bygga ett intresse för studenter i olika skolor att delta för att göra korpen större. Utöver detta har vi som mål att få  fler människor som tränar med oss på Östra reals IP på söndagar. På så sätt kan vi utvecklas som korplag, säger hon.

Senaste nyheterna

Hallå där, Maria Wolrath Söderberg!

Nytt i Flempan har träffat retorikern och författaren Maria Wolrath Söderberg.

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami